Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Opnieuw 'nepagenten' actief in Terneuzen

Toegevoegd: 12-02-2024, 23.05 uur
Opnieuw 'nepagenten' actief in Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

TERNEUZEN – Opnieuw zijn er ‘nepagenten’ actief in gemeente Terneuzen. De echte politie heeft al meerdere meldingen binnengekregen van deze ‘nepdienders’.


Afgelopen vrijdag werd er door de politie al gewaarschuwd omdat er zeven inwoners van Terneuzen telefonisch waren benaderd door een persoon die zich voordeed als agent. Hij vertelde aan zijn toekomstige slachtoffers dat de politie enkele inbrekers had opgepakt. Bij deze aanhouding zou een briefje zijn gevonden met het adres van de toekomstige gedupeerde. De “agent” zou wel even de waardevolle spullen van het mogelijke slachtoffer komen ophalen en opbergen.

Vandaag heeft de politie meerdere meldingen binnen gekregen dat er daadwerkelijk personen bij de bewoners in Terneuzen aan de deur komen en zich voordoen als een agent. Deze inwoners vertrouwden het niet en er werd niets buitgemaakt.

De politie wilt graag weten wie deze personen zijn. Daarom roept zij op om direct 112 te bellen bij een verdachte situatie. Daarnaast wordt er geadviseerd om nooit waardevolle spullen mee te geven. Mocht je gebeld worden, hang dan op en bel de politie. Laat geen onbekenden binnen, hoe betrouwbaar ze ook ogen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren