Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee gewonden bij ernstig ongeval Vlissingen, één aanhouding

Toegevoegd: 13-02-2024, 21.42 uur
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN – Bij een ernstig ongeval op de Koudekerkseweg in Vlissingen zijn twee personen gewond geraakt. Een derde persoon werd aangehouden voor onder andere het roekeloos rijden.


Het ongeval gebeurde omstreeks 20.15 uur op de kruising met de President Rooseveltlaan. Door nog onbekende oorzaak kwam een busje in botsing op de kruising. Door de klap belandden beide voertuigen in de bosschage. De personenauto kwam ondersteboven tot stilstand. De beide inzittenden kwamen bekneld te zitten. Meerdere ambulances, politie-eenheden, twee tankautospuiten van brandweerpost Vlissingen en een hulpverleningsvoertuig van Middelburg kwamen met spoed ter plaatse.

Ter plekke zijn beide inzittenden van de personenauto door de brandweer bevrijd uit hun voertuig. Allebei zijn ze nagekeken en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de bestuurder van het busje aangehouden voor roekeloos rijgedrag. Uit een indicatieve blaastest bleek dat hij ook vermoedelijk te veel gedronken heeft. De politie start een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarom zijn alle wegen naar de kruising door de politie en handhavers van gemeente Vlissingen afgezet.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Huib Remmers (14-2-2024 om 18:35)
@Jan A. Ik kan me niet goed voorstellen wat een goede reden zou zijn om met drank op te rijden. Tenzij er natuurlijk een noodsituatie is. Zoals een bevalling of wanneer je krabbenfuiken zijn gestolen.
Vlissinger (14-2-2024 om 16:35)
@Jan A. Ten eerste is het altijd dom om roekeloos te rijden zowel nuchter als onder invloed. Ten tweede, er is nooit een heel goede reden om in zo'n toestand achter het stuur te kruipen. Dan vraag je namelijk of iemand anders jou wil rijden of in geval van nood bel je dan 112 en kan niemand voor jou rijden dan komen de hulpdiensten naar jou toe of de locatie waar jij naar toe wilde gaan. Dus er is nooit een reden om zelf in zo'n toestand in een auto/bus te stappen om vervolgens mensen in gevaar te brengen. Ten derde, dat sommige ego mensen zelf vinden dat ze een heel goede reden hebben en denken dat ze nog prima kunnen rijden is een heel bekend en veel voorkomend verhaal maar is nooit goed te praten. Er is altijd een alternatieve oplossing.
Jan A. (14-2-2024 om 11:47)
@Vlissinger, je moet niet alle drankrijders over èèn kam scheren. Sommige mensen hebben gewoon een heel goede reden om dronken achter het stuur te kruipen. Het blijft natuurlijk wel dom om dan roekeloos te gaan rijden.
Vlissinger (14-2-2024 om 08:18)
@Ad Jonkers, de verkeerslichten op dat kruispunt staan af en toe wel eens op oranje te knipperen maar dat hoort geen excuus te zijn dat iedereen zich dan maar niet aan de voorangsregels houdt. Er zijn.tegenwoordig zoveel drankrijder kneuzen op de weg dat het tijd wordt dat de politie eens meer controles gaat uitvoeren. Hogere straffen zijn ook nodig. De laatste tijd zijn er teveel ongevallen onder invloed van drugs/drank.
Loesoe (14-2-2024 om 06:40)
Daarom is meer toezicht van handhavers/politie belangrijk er rijden nog genoeg roekeloos die gevaar veroorzaken. Zulke moeten nog harder aangepakt worden. Gelukkig keert de verzekering aan zulke niets uit.
R (13-2-2024 om 23:42)
Geestverruimende middelen tijdens verkeersdeelname? De dader met foto op beeld. Sterkte en spoedig herstel voor de slachtoffers
Cookie-instellingen beheren