Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Informatieavond nieuwe brandweerkazerne in Goes

Toegevoegd: 14-02-2024, 10.50 uur
Informatieavond nieuwe brandweerkazerne in Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

GOES - De gemeente Goes houdt op 20 februari een informatieavond over de bouw van de nieuwe brandweerkazerne aan de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes. De bouw zal in maart worden gestart.


Als je benieuwd bent hoe de kazerne er uit komt te zien of meer wilt weten over de planning van de bouw, ben je welkom op de informatieavond. Deze wordt gehouden aan de Troelstralaan 1. Vanaf 19.15 uur zullen de deuren open zijn. Om 19.30 uur zullen de wethouder van de gemeente Goes (Joan Veldhuizen) en de clustercommandant van de Veiligheidsregio Zeeland (Gert Mulder) de avond openen. "Tijdens de avond is er tijd om vragen te stellen aan de architect, het bouwteam en vrijwilligers van de brandweer", heeft de gemeente laten weten.

De kazerne zal duurzaam en natuurinclusief gebouwd worden. Dit betekend dat er biobased en circulaire materialen zullen worden gebruikt. Denk hierbij aan hout en marmoleum. Deze materialen kunnen worden hergebruikt. "Natuurinclusief bouwen houdt in dat we rekening houden met dieren op en rondom de nieuwe kazerne", aldus de gemeente. In het dak zullen kieren worden gemaakt waar vleermuizen hun nesten kunnen bouwen. Ook worden er veel bloemen en struiken geplant die goed zijn voor insecten en vogels. Ook komt er een insectenhotel.

De nieuwe brandweerkazerne komt in de plaats van de tijdelijke locatie aan de Troestralaan. De avond zal tot 21.00 uur duren. Aanmelden is niet nodig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren