Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Politie constateert gebreken aan fatbike en aanhanger in Middelburg

Toegevoegd: 14-02-2024, 18.53 uur
De fatbike was voorzien van een gashendel. De bestuurder mocht van de politie niet verder rijden met zijn aanhanger.
De fatbike was voorzien van een gashendel.
© Foto: Politie basisteam Walcheren
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De politie heeft in Middelburg twee personen staande gehouden waarbij de voertuigen niet aan de juiste voertuigvoorwaarden voldeden. Er werd onder andere een bekeuring uitgeschreven.


Een gespecialiseerde agent van de politie hield samen met een student een fatbike staande. Deze fatbike was voorzien van een gashendel. De fatbike in kwestie kon zonder te trappen 25 km/uur rijden. In dit geval is er dus officieel sprake van een motorrijtuig volgens de Wegenverkeerswet. Aangezien deze fatbike geen typegoedkering heeft, mag deze ook niet op de openbare weg rijden. De bestuurder heeft een bekeuring gekregen en is gewaarschuwd dat als hij nog een keer op de openbare weg rijdt met dit voertuig, dat er dan overgegaan wordt tot inbeslagname.

Aansluitend werd er een bestuurder stilgezet waarbij er meerdere dingen niet klopten aan de aanhanger. De bestuurder kreeg het bevel om niet verder met de kar te rijden, echter deed hij dit toch. Na nog een boete koos de bestuurder eieren voor zijn geld te kiezen en de kar dit keer wel af te koppelen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Norbert (15-2-2024 om 19:53)
Over smaak valt niet te twisten Ries. Maar ik geef je geen ongelijk. Maand de cel in zou niet verkeerd zijn voor zo'n lelijk ding
Ries (15-2-2024 om 15:21)
Ze kunnen de bestuurder ook nog wel een boete geven omdat zn fiets zo lelijk is. Man.. wat een gedrocht
Cookie-instellingen beheren