Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
37 files van totaal 139 km

Taakstraf (voorwaardelijk) geëist voor niet melden bezit wapenarsenaal

Toegevoegd: 15-02-2024, 19.17 uur
Taakstraf (voorwaardelijk) geëist voor niet melden bezit wapenarsenaal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG  - Voor het niet voldoen van een meldingsplicht van het hebben van wapens, heeft de 59-jarige W. M. uit Nieuw- en Sint Joosland  een voorwaardelijke taakstraf tegen zich horen eisen in de Middelburg rechtbank.


 De man had als hobby het verzamelen van wapens. Die kocht hij bij officiële wapenhandelaren. Hij zorgde ervoor dat alles up-to-date en gecertificeerd was. Ook de wapens die 'gedeactiveerd' waren, hadden certificaten. Alleen bleek dat M. - die in goed vertrouwen had gehandeld - niet had voldaan aan de meldingsplicht. Deze plicht is een Europese regel, waarvan hier vrijwel niemand precies weet wat hiermee gedaan wordt en hoe deze gedaan moet worden.

Volgens M. was de politie op de hoogte van zijn wapenarsenaal, want in de straat waar hij woonde, woonde ook een agent en die had hem verteld dat er niets aan de hand was zolang hij zich niet met de wapens op staat vertoonde. Volgens een wapendeskundige, die alles haarfijn uitlegde, had M. misschien het beste de melding kunnen doen bij de korpschef van de politie. Wat er verder met die melding zou zijn gebeurd, was onbekend. De rechtbank doet uitspraak op 29 februari.. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Inew (16-2-2024 om 10:31)
quote: De politie trof in de woning in totaal 17 ‘lange wapens’ aan: jachtgeweren en Kalasjnikovs. “Sommige waren bruikbaar, sommige waren onklaar gemaakt en sommige waren nep maar wel voor afdreiging geschikt”, zo legt de politie uit. In het huis trof de politie ook acht revolvers en pistolen aan. Verder lagen er drie automatische wapens. Ook werd een grote hoeveelheid patronen en hulzen in beslag genomen. Verder trof de politie twee handgranaten en twee geweergranaten aan. Deze zijn inmiddels onklaar gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). * Best eng, zo'n buurman!
Jac (15-2-2024 om 20:17)
Aan onduidelijke en wazige regels/wetten geen gebrek in NL en Eur. Hier blijkbaar weer zo'n voorbeeld, lang leve de papieren tijger.
Cookie-instellingen beheren