Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie mannen aangehouden op verdenking van brandstofdiefstal

Toegevoegd: 22-02-2024, 15.56 uur
Drie mannen aangehouden op verdenking van brandstofdiefstal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

YERSEKE - De politie heeft woensdagavond drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. Buurtbewoners hebben hierbij een cruciale rol gespeeld.


Politieagenten die woensdag rond 21.50 uur onderweg waren naar een melding over een verdachte situatie op de Zanddijk, troffen op de Olzendedijk heel wat betrokken inwoners van Yerseke aan. Deze mensen hadden gereageerd op een bericht over de verdachte situatie in de buurt Whatsapp groep. Eén van de buurtbewoners vertelde de politieagenten dat er een verdachte auto bij een bedrijf op de Zanddijk had gestaan en dat de drie inzittenden gevlucht waren.

Agenten troffen op de kruising van de Zanddijk en de Molendijk de auto van het drietal aan. Op aanwijzen van omstanders troffen ze op de Zanddijk één van de verdachten, een 41-jarige inwoner van Kruiningen, aan. Andere dorpsbewoners hadden op de 1e Tholseindeweg (de 31-jarige verdachte uit Goes) en op de Kreeft (de man zonder vast adres in ons land) de andere twee verdachten staande gehouden. 

Vermoedelijk heeft het drietal geprobeerd brandstof te stelen. Bij het bedrijf aan de Zanddijk trof de politie onder een vrachtwagen een jerrycan vol diesel aan. Bovendien rook één van de aangehouden verdachten sterk naar diesel. De drie mannen zijn overgebracht naar Torentijd en voor onderzoek en verhoor in de cel gezet. De auto waarin de verdachten hebben gereden is in beslag genomen.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren