Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Pand Glacisstraat Vlissingen gesloten na drugsvondst

Toegevoegd: 22-02-2024, 16.10 uur - Update: 23-02-2024, 17.15 uur
Het pand zal voor komende maanden gesloten zijn.
Het pand zal voor komende maanden gesloten zijn.
© Foto: wijkagenten Vlissingen
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - De burgemeester van Vlissingen heeft een pand aan de Glacisstraat in Vlissingen gesloten nadat er een handelshoeveelheid drugs werd aangetroffen in de woning.


Volgens de gemeente vond op 28 september een huisvestingsonderzoek plaats op het betreffende adres. Dit nadat meerdere klachten waren binnengekregen van buurtbewoners. De gemeente en de politie troffen vervolgens in de woning onder andere harddrugs aan. "Daarmee is door de politie een misdrijf op heterdaad ontdekt", aldus de gemeente.

Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van artikel 13b van de Opiumwet. "Deze maatregel moet bijdragen aan de vermindering van de drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving", zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (23-2-2024 om 16:27)
@ Vlissinger, ik begrijp zeker wel hoe het werkt. Die gast wiens woning nu gesloten is ken ik en dat is niet de dealer. Die liet alleen iedere verslaafde bij hem binnen wat veel overlast veroorzaakte. De dealer woont aan de overkant van de straat en die heeft zeker ook geen voorraden in huis liggen. Die ging wat besteld werd weer ergens anders ophalen op z'n fiets. En toen die een keer gecontroleerd werd had hij hetgeen hij in huis had op een andere kamer verstopt. Dat pand sluiten zal waarschijnlijk ook ingewikkeld zijn, want het is een kamerverhuur pand. Dus daarmee zouden andere kamer bewoners ook gedupeerd worden. Mede bewoners waarvan er zeker 1 ook is bedreigd.
job (23-2-2024 om 16:00)
Hoeveel probleemgevallen krijgen we er bij op straat? China overspoelt ons met FLAKKA. Maar deze mensen wijzen we als schuldigen aan en straffen we . Dat voelt zo goed Het doet niks maar geloof in onze justitie is weer versterkt .......lol mooi man lalaland.
Haha werd tijd (23-2-2024 om 10:08)
Ik zag hier zovaak junkies met tvs enzo naar binnen gaan.. Prachtig dat de politie nu eindelijk eens wat er tegen doet. Toch apart dat ik binnen 1 week in de straat erachter te wonen het al wist, en dit al blijkbaar jaren zo aan de gang is.
Vlissinger (23-2-2024 om 08:30)
@Hans, je begrijpt niet helemaal hoe het werkt met die kleine jongens die voor de grote jongens werken. Ze hebben vaak de grote hoeveelheden drugs ergens anders opgeslagen en ze krijgen gewoon hun.bestellingen binnen en dan hebben ze precies die hoeveelheid drugs. De politie weet ook dat het dan geen zode aan de dijk zet om zoiemand te controleren, omdat er vaak niks of te weinig in de woning zelf ligt. Die woning aan de overkant was misschien zijn.opslagplaats.
Inwoner (22-2-2024 om 22:12)
Verbaasd over dit bericht. Ik loop al een jaar of 2 regelmatig langs dit huis en nu pas wordt er iets gedaan? Lachwekkend gewoon......
Hans (22-2-2024 om 22:06)
Ik heb vandaag geen wijkagent gezien, alleen 2 medewerkers van de Gemeente Vlissingen. De drugs die hier gevonden zijn waren denk ik toch echt voor eigen gebruik. Een pand tegenover dit pand huisvest een drugsdealer die iedereen bedreigt. Maar daar doen ze klaarblijkelijk niets aan. De sluiting wordt uiteraard door andere bewoners hier in de straat toegejuigt, want er was hier veel overlast. Maar nog blijer worden we als de dealer aan de overkant van de straat opgepakt wordt, want er wordt gewoon voor de deur gehandeld daar. En iedereen weet het, behalve de politie?
Cookie-instellingen beheren