Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning Rembrandtstraat Axel gesloten na drugsvondst

Toegevoegd: 26-02-2024, 12.52 uur
Woning Rembrandtstraat Axel gesloten na drugsvondst
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Eugène Harthoorn

AXEL - Burgemeester Erik van Merrienboer sloot op 21 februari 2024 een woning in de Rembrandstraat in Axel vanwege drugsovertredingen. De woning is voor drie maanden gesloten.


Bij een controle in de woning aan het einde van het vorige jaar werden er handelshoeveelheden drugs aangetroffen. De handelshoeveelheid hard- en softdrugs bestond uit 194,8 gram hennep, 97,2 gram hasj, 243,2 gram cocaïne, 2 gram MDMA en 110,2 gram heroïne

 De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt.

 Criminele organisaties maken enorme winsten met drugshandel. Vaak wordt dat illegaal verkregen geld geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is zeer zorgelijk. Overheidspartners zoals politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en de Belastingdienst werken samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Deze integrale aanpak vergroot de slagkracht van de overheid tegen georganiseerde criminaliteit. Het doel is om misstanden aan te pakken en de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit te stoppen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem (26-2-2024 om 20:03)
Ja job, de crimineel die grote winsten wil maken en wil zorgen voor nog meer nutteloze verslaafden moet maar voelen. Die drie maanden dat het gesloten is mogen ze wat mij betreft achter de tralies doorbrengen. Hoop dat ze daarna nieuwe woonruimte kunnen zoeken, wordt de buurt een hoop veiliger.
job (26-2-2024 om 17:32)
Wat glijden we af in medemenselijkheid. Weer daklozen erbij..... weer een kleine vis. weer extra kosten voor de burgers. Weer geen oplossing....... Maar het staat heel stoer hoor.......ambtenaren.
Cookie-instellingen beheren