Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Voorwaardelijke taakstraf voor wapenbezitter

Toegevoegd: 28-02-2024, 17.29 uur
Voorwaardelijke taakstraf voor wapenbezitter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een 59-jarige inwoner van Nieuw- en Sint Joosland heeft een voorwaardelijke taakstraf van 50 uur opgelegd gekregen omdat hij wapens in zijn bezit had maar niet had voldaan aan de geldende meldingsplicht.


De politie deed 5 oktober 2020 een inval aan de Molenweg in het dorp en ontdekte vervolgens een groot aantal wapens. De eigenaar had de wapens als hobby: hij was geïnteresseerd in de techniek en wilde en kon er ook absoluut niet mee schieten. Het wapentuig kocht hij van officiële handelaren en was voorzien van certificaten.

Tijdens het onderzoek bleek dat de man had nagelaten te voldoen aan de meldingsplicht en daarvoor legde de rechtbank nu dus een voorwaardelijke werkstraf op.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren