Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Taakstraf en rijontzegging geëist na dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 28-02-2024, 17.37 uur
Onderzoek op de plaats van het ongeluk in januari 2022.
Onderzoek op de plaats van het ongeluk in januari 2022.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft woensdag tegen een 45-jarige Belg een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van 15 maanden waarvan een derde voorwaardelijk geëist. Dit naar aanleiding van een dodelijk ongeval twee jaar geleden in Hulst.


Op 18 januari 2022 reed de Belg van zijn werk in Hulst naar huis. Op de Veldstraat werd hij gepasseerd door een tegenligger. Het zicht op die weg is niet optimaal: de weg is smal en de Belg zegt te zijn verblind door de koplampen van de tegenligger. Direct na het passeren van de auto reed hij rond 17.50 uur een 63-jarige fietser aan. Deze was op slag dood.

Onderzoek nadien wees uit dat de Belg in ieder geval harder dan de toegestane snelheid van 60 kilometer per uur had gereden. Volgens de officier van justitie was de man, ondanks zijn ontkenningen, bezig met zijn telefoon. Uit data-onderzoek zou namelijk zijn gebleken dat de Belg een minuut voor de aanrijding elf handelingen op zijn mobieltje verrichtte.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (29-2-2024 om 18:33)
@Piet: De vrijgesproken persoon reed ook te hard, dat is geen reden voor veroordelen. Dan voer je gewoon aan dat je al voor het incident onwel werd, dan is snelheid moeilijk te doseren. De rechter zoekt excuses voor de verdachten.
willem (29-2-2024 om 09:50)
daarom zitten er zoveel topcriminelen in nederland--de pakkans is klein en de straffen een lachertje. om je dood te schamen.
Piet (29-2-2024 om 07:00)
Dat klopt niet Joris. Uit het bericht haal je dat hij al sneller reed dan toegestaan was, dan zit je al met een strafbaarheidsstelling uit het RVV1990. Namelijk je stopafstand die je niet haalt. Zoiets kan makkelijk bewezen worden. Bovendien vindt het openbaar ministerie het bewezen geacht dat de bestuurder bezig was met zijn gsm.
Joris (28-2-2024 om 22:08)
@Ongelofelijk: Ik verwacht vrijspraak op basis van een uitspraak vorige week inzake een dodelijk ongeval. Kunnen we bewijzen dat de 45-jarige Belg ten tijde van de aanrijding onwel was? Nee, onmogelijk. Dus gezien het vorige week geschapen precedent is vrijspraak de enige rechtsgeldige, juridisch sluitende uitspraak. Gaat de rechtbank toch een straf opleggen dan vrijspraak in hoger beroep met de uitspraak van vorige week in de hand van de verdediging. Daar kan je namelijk niet meer omheen als je niet met 2 maten wil meten.
Ongelofelijk (28-2-2024 om 18:49)
240uur taakstraf en 10 maanden rijontzegging voor 1 mensen leven.. typisch Nederlandse rechtstaat. R.I.P. slachtoffer
Cookie-instellingen beheren