Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Amfetamine-olielab ontmanteld bij Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 06-03-2024, 13.49 uur
Door: Eugène Harthoorn

BURGH-HAAMSTEDE – Een gespecialiseerd bedrijf is woensdagmiddag gestart met het ontmantelen van het aangetroffen drugslab aan de Meeldijk in Burgh-Haamstede. In de loods werd amfetamine-olie geproduceerd.


De politie trad op dinsdagmiddag de loods aan de Meeldijk met een arrestatieteam binnen. Op dat moment was er een drietal mannen aanwezig en waren zij aan het produceren. Volgens de politie gaat het om mannen uit Tilburg (30) en Urk (32). Dit tweetal is bekend bij de politie.. Eén van de verdachte (39) had geen vaste woon-of verblijfplaats. In de loods zijn meerdere signalen aangetroffen die wijzen op langdurig verblijf.

Medewerkers van de  Landelijke Faciliteit Ontmantelingen (LFO) hebben woensdagmorgen een uitgebreid onderzoek gedaan naar het drugslab. Hierbij zijn meerdere monsters afgenomen. Hieruit is gebleken dat het ging om een synthetisch drugslab dat gespecialiseerd is in het produceren van amfetamine-olie waarvan uiteindelijk het eindproduct speed wordt gemaakt. Volgens de woordvoerder, Birgit Verhoeven betrof het een groot lab waarvan de olie toereikend was voor het produceren van tussen de 3000 en 5000 kilo speed.

Het gespecialiseerde bedrijf SEON is aan het werk gezet om het volledige lab te ontmantelen. In de loods stonden onder andere vier ketels ter waarde van 50.000 euro stuk. Daarnaast stonden er meerdere tonnen en kuubs met chemicaliën.

De politie was het lab op het spoor gekomen nadat zij een tip hadden gekregen. Na enig speurwerk kwamen de dienders bij deze locatie uit. De politie onderzoekt of er nog meer personen bij betrokken zijn.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren