Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeester Van der Hoek spreekt verontrusting aanwezigheid drugslab uit

Toegevoegd: 07-03-2024, 16.36 uur
De burgemeester van Schouwen-Duiveland vindt het verontrustend dat er een drugslab is aangetroffen in zijn gemeente.
De burgemeester van Schouwen-Duiveland vindt het verontrustend dat er een drugslab is aangetroffen in zijn gemeente.
© Foto: Eugène Harthoorn
Door: Eugène Harthoorn

BURGH-HAAMSTEDE – Burgemeester Jack van der Hoek van gemeente Schouwen-Duiveland heeft donderdag een reactie gegeven op het ontmantelde drugslab bij Burgh-Haamstede. Hij benadrukt dat het verontrustend is dat er een drugslab is aangetroffen in zijn gemeente.


Afgelopen dinsdagmiddag werd er aan de Meeldijk bij een loods een forse amfetamineolie-lab aangetroffen bij een politie-inval. Er werden drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht van het produceren van drugs. Diverse gespecialiseerde eenheden en bedrijven hebben zich ingezet voor onderzoek en ontmanteling.

Burgemeester Jack van der Hoek van gemeente Schouwen-Duiveland gaf vandaag een reactie hierop: “Het is verontrustend dat er een drugslab is ontdekt in onze gemeente. Deze vondst benadrukt dat drugscriminaliteit niet beperkt blijft tot grote steden, maar juist ook in afgelegen gebieden voorkomt. Ook op Schouwen-Duiveland. Als gemeente streven we naar een veilige leef- en woonomgeving. Dit is een voorbeeld van ondermijning die onze maatschappij hard raakt.”

Daarnaast zegt hij: “De aanpak van deze vorm van ondermijning staat hoog op de agenda. Deze recente gebeurtenis benadrukt alleen maar de urgentie van deze aanpak. Drugslabs brengen aanzienlijke risico's met zich mee, niet alleen voor de directe omgeving, maar ook voor de bredere samenleving. De potentiële gevaren zoals explosies, brandgevaar, lozing van gevaarlijke chemicaliën, maar ook de gezondheidsrisico’s, zijn onacceptabel.” Ook zegt hij dat het belangrijk is dat er bewustheid is van de tekenen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een drugslab.Voorbeelden hiervan zijn: Een sterke synthetische geur, ramen die zijn afgekit met purschuim en verdachte activiteiten rondom het pand zijn allemaal rode vlaggen waarop we moeten letten. Maar ook het onverklaarbaar en/of opvallend veel af en aan rijden van (grotere) voertuigen, op ongebruikelijke tijdstippen, is een signaal. Samenwerking tussen de inwoners, autoriteiten en andere belanghebbenden is essentieel om deze criminele activiteiten te bestrijden.”

Heeft u het vermoeden van een drugslab? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan via 0800-7000. U kunt ook de gemeente bellen met een vermoeden of een signaal. Of stuur een e-mail naar [email protected].

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marc (8-3-2024 om 15:06)
Die ondermijning is op Schouwen-Duiveland zelfs doorgedrongen tot op het gemeentehuis zo lijkt het, als je enkel al kijkt naar de vergunningverlening waar met verschillende maten word gemeten sommigen krijgen wel heel gemakkelijk een vergunning met grote afwijkingen op de bestemmingsplanregels of worden zelfs ""vergeten"" zodat ze automatisch van rechtswege worden verleend. Anderen daarentegen worden het heel erg moeilijk gemaakt. Misschien kan de burgemeester daar ook eens naar kijken hoe dat kan, en wat daar speelt.
Cookie-instellingen beheren