Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf en rijontzegging na dodelijk ongeluk Hulst

Toegevoegd: 13-03-2024, 15.11 uur
Onderzoek op de plaats van het ongeluk in januari 2022.
Onderzoek op de plaats van het ongeluk in januari 2022.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de 45-jarige W. van B. uit het Belgische Beveren een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk opgelegd. Dit vanwege het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk. Volgens de rechtbank was sprake van dood door schuld.


Van B. reed in de donkere avond van 18 januari 2022 via de Veldstraat van zijn bedrijf in Hulst naar zijn woonplaats Beveren. In plaats van op de smalle, donkere en mistige weg op te letten, besteedde hij de meeste tijd door met zijn mobieltje bezig te zijn. Na het passeren van een tegenligger zag hij - hij reed ook nog eens te hard - een voor hem rijdende fietser te laat met als gevolg dat hij vol tegen de fietser aanreed en deze ter plaatse kwam te overlijden.

De officier van justitie had naast de opgelegde taakstraf een rijverbod van vijftien maanden waarvan een derde voorwaardelijk geëist. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sharamoharry (24-3-2024 om 15:41)
Ongelooflijk hoe deze mafketel ervan af komt, ik kwam hem regelmatig tegen en hij stoof ook voorbij op de smalle polderwegen mij zijn dikke bak. Je weet dat er fietsers en zelfs wandelaars zijn op deze weg, en dan nog je snelheid niet aanpassen. En dan hier mee weg komen..., onbegrijpelijk, vooral voor de nabestaanden en mensen die deze * ooit zijn tegengekomen.
bram goeree (15-3-2024 om 13:32)
gezien de reacties hier die terecht zijn maken rechters er tegenwoordig een puinhoop van die de ''gewone'' niet meer begrijpt .hoelang moeten we hier deze reactie's plaatsen voordat rechters eens wakker worden en begrijpen wat er in de maatschappij leeft .dit is niet de eerste en enige straf waar veel onbegrip over is .in welke wereld leven rechters .zulke uitspraken schaden het vertrouwen in de rechtspraak en dat is erg en zorgwekkend .maar wel de schuld van zulke beslissingen .rechters word eens wakker
jackodb (14-3-2024 om 10:02)
Zoiets veroorzaken en er dan vanaf komen met een taakstraf is wel erg weinig. Ook bij de dader blijft deze gebeurtenis vast ook nog wel lang in z'n gedachten rondspoken. Dat is ook een straf. Maar evengoed een veel te milde opgelegde straf. @Wim Ik ben geen jurist, maar ik vermoed dat dit geen doodslag is, maar dood door schuld. Ook niet goed natuurlijk, maar ik denk niet dat hij met opzet een dodelijk ongeluk wilde veroorzaken. Sterkte aan de familie en andere nabestaanden.
Michel (14-3-2024 om 09:20)
Taakstraf!!! HOE IS HET MOGELIJK. Deze Rechter die deze straf heeft bepaald, is totaal zijn verstand en gevoel kwijt. Een GROF SCHANDAAL. Beste nabestaanden van het slachtoffer, heel veel sterkte. je zal maar zo'n idiote uitspraak te horen krijgen.
een Moeder (13-3-2024 om 19:16)
Wat een lage straf . De man was op zyn mobiel bezig . en krygt een taakstraf ,.helemaal met Jacob eens Bizar
Wim (13-3-2024 om 18:18)
Ongelofelijk, zes jaar opsluiting is een normale straf voor doodslag, want dat is het gewoon
Cookie-instellingen beheren