Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Achtervolging gestolen auto leidt tot arrestaties in Sluiskil

Toegevoegd: 14-03-2024, 07.43 uur
De auto werd klemgereden in Sluiskil.
De auto werd klemgereden in Sluiskil.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - De politie heeft woensdagavond na een achtervolging twee personen aangehouden. Eén van de twee reed in een gestolen voertuig, de ander pikte de eerstgenoemde op tijdens zijn vlucht voor de politie.


Agenten zagen ter hoogte van Hoek een gestolen voertuig rijden. Hierop gaven zij een stopteken maar dit werd genegeerd en de auto ging er direct met hoge snelheid vandoor. Via de N61 reed de bestuurder richting Sluiskil. Volgens de politie haalde de bestuurder hierbij gevaarlijke capriolen uit. De man reed onder meer door rood en haalde in over een doorgetrokken streep.

Toen de automobilist via de Baljuwlaan Sluiskil binnenreed, reed deze volgens de politie ruim 100 kilometer per uur. Uiteraard ver boven de ter plekke geldende limiet van 30 kilometer per uur. “Op de Louisastraat sprong de bestuurder uit zijn nog rijdende voertuig en rende weg. Hierop zetten wij te voet de achtervolging in”, zo vertelt de politie vanochtend.

De verdachte stapte tijdens zijn vlucht in bij de bestuurder van een ander voertuig en samen gingen zij er vandoor. De vluchtauto kon echter worden klemgereden op de Baljuwlaan. Beide inzittenden werden aangehouden en de politie stelde een nader onderzoek in. De bestuurder van het gevluchte voertuig bleek een 36-jarige man uit Sluis te zijn. De bestuurder van de vluchtwagen was een 25-jarige inwoner van Sluiskil.

De man uit Sluis werd aangehouden voor het bezit van een gestolen voertuig, het rijden met een ingevorderd rijbewijs, het rijden onder invloed van drugs en het veroorzaken van gevaar op de weg. Tevens is tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor het belediging van de betrokken politieagenten. De andere man werd aangehouden voor het behulpzaam zijn bij het ontkomen aan de aanhouding van de eerste verdachte.

Beide verdachten zijn ingesloten in arrestantencomplex Torentijd in Middelburg. Zij zullen later worden verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse (14-3-2024 om 23:54)
Jaap en braam, jullie hebben gelijk een taakstraf is erg soft maar daar zal het vast op uitdraaien. Ik hoop dan op een publieke straffing zodat iedereen weet dat je wat misdaan hebt, een beetje zoals een publieke schandpaal. Vaak is schaamte een grote straf voor zulke jongens. En iedereen ziet je aan de kant van de weg met zon hesje aan.
Nou Nou (14-3-2024 om 15:49)
Nou Nou dat gaat weer en taakstrafje worden e niet meer doen hey Jongens OvJ
Jaap (14-3-2024 om 15:11)
Wordt waarschijnlijk een taakstrafje en een paar maandjes voorwaardelijke rijontzegging. @Zeeuwse: vuil oprapen langs de kant van de weg is veel te soft, gezien de levensgevaarlijke situaties die ze veroorzaakt hebben, als je deze mega-aso’s niet op wil ruimen, dan tenminste levenslang achter de tralies.
bram goeree (14-3-2024 om 12:33)
Zeeuwse je heb gelijk behalve wat de straf betreft .daar ben ik het meer eens met Ad Jonkers.de straffen zijn hier veel te laag dus is het voor de politie dweilen met de kraan open .sommige zullen zeggen zwaarder straffen helpt niet .maar dan zeg zachte heelmeesters maken stinkende wonden .goed gedaan van de politie
VdVonck (14-3-2024 om 10:55)
Plus vernieling van de kliko!
Zeeuwse (14-3-2024 om 08:37)
Top gedaan van onze dienders. Met 100 rijden in gestolen auto waar je 30 mag, een kindje op de fiets heb je dan zo mee. Hij speelt met levens en daar mag naar gekeken worden bij de strafmaat naar mijn inziens. Voor mij part laten zulke gasten met felle hesjes vuil oprapen langs de kant van de weg met opdruk gedetineerde, bajesklant of gevangene of ziets dergelijks.
Cookie-instellingen beheren