Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 62 km

Brandweer: Uitgebrande loods Kats kan nog naroken

Toegevoegd: 17-03-2024, 22.04 uur
De loods kan nog enige tijd naroken.
De loods kan nog enige tijd naroken.
© Foto: Brandweer Colijnsplaat-Kortgene
Door: Eugène Harthoorn

KATS – De brandweerlieden van Colijnsplaat en Kortgene zijn zondagmorgen opnieuw ingezet om na te blussen bij de uitgebrande loods bij Kats.

De brandweerlieden werden vanmorgen omstreeks 10.25 uur opgeroepen om de loods waar de avond ervoor een forse brand woedde, na te blussen. De brandweer is hier enkele uren mee zoet geweest. Een uurtje nadat de brandweerlieden weer thuis waren, ging voor de tweede keer vandaag de pager. Ditmaal had een voorbijganger bij de uitgebrande loods een melding gemaakt van een flinke rookontwikkeling. Hierom is de brandweer opnieuw ter plaatse gekomen en heeft met warmtebeeldcamera’s een controle uitgevoerd. De brandweer laat weten dat er nog veel warmte in het materiaal dat bij de brand betrokken is geweest, zit. Dit is op dit moment aan het afkoelen en kan af en toe nog rook en stoom laten zien.

Afgelopen zaterdagavond brak er door nog onbekende oorzaak brand uit in de loods. De brandweer schaalde op naar een zeer grote brand. Bij de brand kwam veel rook vrij. Hierom is de Deltaweg en de Zeelandburg voor enige tijd afgesloten geweest.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren