Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties vanwege invoer cocaïne via haven Vlissingen

Toegevoegd: 24-03-2024, 18.06 uur
De arrestaties volgen op de vondst van deze lading coke in oktober 2022.
De arrestaties volgen op de vondst van deze lading coke in oktober 2022.
© Foto: Openbaar Ministerie
Door: Roland de Jong

HEERHUGOWAARD - De Zeehavenpolitie Zeeland-West-Brabant heeft vrijdag in samenwerking met de politie in Noord-Holland vier personen aangehouden op verdenking van de invoer van cocaine via een fruitbedrijf in de Vlissingse haven. Zaterdag werd nog een vijfde persoon gearresteerd.

Kort na de oprichting van de Zeehavenpolitie in september 2023 werd een onderzoek gestart naar een groepering die zich bezighield met het importeren van cocaïne. Dit naar aanleiding van een eerdere inbeslagname van 245 kilo cocaïne in oktober 2022 door de douane in Vlissingen. Tijdens het onderzoek bleek dat de personen achter de inbeslaggenomen partij nog steeds actief waren.

Afgelopen vrijdagavond hield de Zeehavenpolitie in nauwe samenwerking met de politie Noord-Holland vier personen aan. De mannen, een 43 en 52-jarige inwoner uit Amsterdam, een 45-jarige persoon uit Costa-Rica en een 39-jarige Colombiaan, waren op het moment van de arrestatie aanwezig in een loods in Heerhugowaard. Tijdens het onderzoek in de loods bleek dat ze zojuist 120 kilo cocaïne hadden uitgepakt uit een partij groente.

Zaterdagmorgen werd in de omgeving van Zevenaar op de A12 een 44-jarige inwoner uit Duitsland aangehouden die vermoedelijk een faciliterende rol heeft gespeeld bij de import van de aangetroffen hoeveelheden cocaïne. Alle verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex en zullen in de loop van komende week worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (25-3-2024 om 09:27)
Dit team heeft z'n bestaansrecht overdeudelijk al bewezen. Goed zo, pakken die lui.
Redouane (25-3-2024 om 06:31)
Graag water en brood voor deze drugshandelaren. Geen medelijden, want dat hadden ze ook niet tijdens hun actieve criminele loopbaan.
Ad Jonkers (25-3-2024 om 01:27)
Wat een verrassing.....bananen....... Die zullen inmiddels wel verkocht (sorry) vernietigd zijn!
Niet te geloven (24-3-2024 om 19:28)
Goed bezig ...
Cookie-instellingen beheren