Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto en trein botsen op spoorwegovergang Vlissingen

Toegevoegd: 24-03-2024, 19.38 uur - Update: 24-03-2024, 21.43 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op een bewaakte spoorwegovergang in Vlissingen is zondagavond een Belgische personenauto aangereden door een passagierstrein. Eén persoon raakte lichtgewond.


De auto werd rond 18.40 uur door de trein geschept op de overgang bij de Oude Veerhavenweg. De ambulancedienst heeft de bestuurder van de auto ter plekke behandeld. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn. De man heeft bij de politie een verklaring afgelegd en is vervolgens meegegaan in een politiewagen.

Na de aanrijding werd de overgang tijdelijk afgesloten voor het overige gemotoriseerd verkeer. Ook werd het treinverkeer direct stilgelegd. Uitvoerig onderzoek bleek niet nodig en zodoende kon de auto al snel worden getakeld. Rond 19.40 uur waren er absorptiekorrels gestrooid, was de auto afgevoerd en kon de overgang weer worden vrijgegeven. 

Vanwege de botsing rijden momenteel nog altijd geen treinen tussen de stations Middelburg en Vlissingen. De NS verwacht dat het treinverkeer tot 22.15 uur gestremd blijft. In de tussentijd rijden er stopbussen tussen de stations Middelburg, Vlissingen-Souburg en Vlissingen.

Volgens de politie was de auto gestopt toen de spoorbomen naar beneden gingen maar is deze kennelijk gaan rollen toen de trein passeerde. Waardoor dat precies gebeurde, is niet bekend.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karel en Chiel (25-3-2024 om 14:41)
Al die mensen hier die zeuren over dat Peter een vooroordeel zou hebben letten zeker niet goed op in het verkeer hoe die Belgen rijden zeker? Het is echt te gek voor worden wat die mensen allemaal uithalen hier…
Ome Kees (25-3-2024 om 11:25)
Allemaal vreemd. Geen slagboom beschadigd, wel schade aan voorruit door hoofd van de chauffeur (zo te zien). Was dit ook de chauffeur die met gangetje van 140 km over de A58 iedereen van de weg wilde drukken en zijn vinger op stak naar ieder die niet snel genoeg opzij ging?
Anon (25-3-2024 om 08:33)
@Peter wat een domme opmerking. Heb je al eens terug gezocht hoeveel nederlanders de afgelopen maanden in de sloot zijn beland?
Vlissingen (25-3-2024 om 08:04)
Fijn dat ze er goed zijn afgekomen maar Hoe kan het dat de spoorbomen geen schade hebben?
bana (25-3-2024 om 07:06)
Echt weer iets voor een Belg om te doen, maar owee als je als Nederlander zulke gekke streken uithaalt in Belgie zoals die Belgen hier keer op keer uitvreten in het verkeer; vooral hun super bezopen inhaal/invoeg acties, nou bereid je maar voor op een oneerlijk process...
Marc (25-3-2024 om 03:47)
@Peter… oh oh… vooroordeel van mensen die gelijk een eigen conclusie trekken is hierbij ook weer bevestigd.
Cookie-instellingen beheren