Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

RTL: Meer cocaïne via haven Vlissingen dan gedacht

Toegevoegd: 01-04-2024, 17.34 uur
RTL: Meer cocaïne via haven Vlissingen dan gedacht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISISNGEN - Via de haven van Vlissingen wordt meer cocaïne gesmokkeld dan tot nu toe werd gedacht. Dat meldt RTL Nieuws, dat cijfers over in het buitenland onderschepte drugs heeft gelegd naast die van die in Vlissingen zelf werd ontdekt.


RTL meldt op basis van politie-informatie dat zeker 6.300 kilo cocaïne via Vlissingen werd geëxporteerd naar andere Europese landen. Deze 6.300 kilo komt bovenop de 11.566 kilo die vorig jaar door de douane in ons eigen land werd onderschept. Het ging toen overigens om een recordvangst: in 2022 werd in de Vlissingense haven 4.157 kilo coke onderschept.

De Vlissingse burgemeester Van den Tillaar heeft in een reactie aan RTL laten weten dat de cijfers aantonen dat er in de haven van Vlissingen nog meer politiecapaciteit nodig is. Hij zegt te denken aan minstens een verdubbeling van de capaciteit van de sinds deze zomer actieve Zeehavenpolitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rongewoon (2-4-2024 om 01:02)
Heb je al gezien wat ze met tabak gaan doen? Meer mensen gaan nu drugs gebruiken dat is goedkoper dan roken.
Ad Jonkers (1-4-2024 om 19:51)
Zijn er ook cijfers van bananen bekend? Tenslotte horen die onlosmakelijk bij cocaïne.........
Cookie-instellingen beheren