Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tientallen overtredingen waargenomen bij integrale verkeerscontrole

Toegevoegd: 03-04-2024, 17.22 uur
Tientallen overtredingen waargenomen bij integrale verkeerscontrole
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Bij een grootschalige, integrale verkeerscontrole op Walcheren afgelopen dinsdag, zijn diverse overtredingen waargenomen. De politie schreef onder andere veertig bekeuringen uit.


De controles vonden afgelopen dinsdag tussen 14.00 uur en 22.00 uur plaats op het parkeerterrein ter hoogte van de Veerse Dam langs de N57 en het Stadhuisplein in Vlissingen. Het was een controle van politie, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Nederlandse Arbeidsinspectie, RDW, Orionis Walcheren, Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland en de Walcherse gemeenten. Op verschillende locaties op Walcheren werden voertuigen gescand met ANPR camera’s (Automatic NumberPlate Recognition) en reden motoren van politie en Koninklijke Marechaussee rond.

Bij ruim zeventig voertuigen of personen was iets justitieel, strafrechtelijk en/of fiscaal niet in orde of wordt nader onderzoek gedaan, aldus een woordvoerder van gemeente Middelburg. Zes eigenaren van een voertuig ontvangen een naheffing van € 1.500 vanwege het oneigenlijk gebruik van een buitenlands kenteken. In totaal betrof dit dus € 9.000. Ook was er in één geval sprake van misbruik van de regeling voor rolstoelbussen.  Daarnaast gaat de Nederlandse Arbeidsinspectie naar aanleiding van de controle in drie gevallen nader onderzoek doen naar mogelijke overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen.De medewerkers van de sociale recherche van Orionis Walcheren gaan bij twaalf personen nader onderzoek doen naar de rechtmatigheid van de uitkering.

Door de politie werden rond de veertig bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet tonen van een rijbewijs of identiteitsbewijs, het rijden zonder gordel, het rijden met te gladde banden, het rijden op een elektrische step, het rijden met verlopen APK en bellen tijdens het rijden. In één geval is er een aanmelding bij het CBR gedaan voor onderzoek naar de rijvaardigheid van een bestuurder. Daarnaast  reden acht bestuurders onder invloed van alcohol en/of drugs waarvoor ze een rijverbod kregen. De politie nam verder een geringe hoeveelheid hennep, flakka en twee lachgascilinders in beslag. Tot slot leverde de controle informatie op die door de deelnemende partijen kan worden gebruikt in lopende en eventuele nieuwe onderzoeken.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (5-4-2024 om 12:32)
Maar voor aangifte geen tijd, wat klopt er niet? Ohja dat levert geen geld op natuurlijk.
Jan (4-4-2024 om 08:50)
Dit is toch wel een ongekend goed resultaat voor 8 uur controle (van 1 team op diverse plaatsen ?) Op deze manier los je een groot aantal probleemgevallen op en van de boetes kan je alle kosten maar dan volledig betalen. Zodoende kost het de gemeenschap geen onnodig geld, ,maar levert in dergelijke optredens het de belastingbetaler nog een voordeel op.
Henk (4-4-2024 om 07:22)
@Onzin: jouw opmerking is onzin. Ook als je het niet breed hebt, moet je je gewoon aan de regels houden.
Karl (3-4-2024 om 22:18)
Dit mogen ze vaker doen en vooral dat tuig aanpakken.
Onzin (3-4-2024 om 21:21)
Leuk, mensen hebben het al zo breed hier
Anon (3-4-2024 om 19:00)
Perfect dit, inderdaad vaker doen.
Cookie-instellingen beheren