Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 66 km

Preventief kookadvies Sint Philipsland en omgeving

Toegevoegd: 06-04-2024, 10.44 uur - Update: 06-04-2024, 11.14 uur
Preventief kookadvies Sint Philipsland en omgeving
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT PHILIPSLAND - Nadat gisteren een waterlekkage ontstond in de buurt van Nieuw-Vossemeer, is er ook vandaag nog niet overal in de regio sprake van een goede waterdruk. Vanwege de storing geldt de komende dagen een preventief kookadvies.


Vanwege het lek kwam er vrijdagavond geen water meer uit de kraan in plaatsen in West-Brabant en in Anna Jacobapolder en Sint Philipsland. Vannacht kon de drinkwaterlevering weer worden hervat maar zaterdagochtend meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat opnieuw sprake was van verminderde waterdruk. Rond 11.05 uur was de waterdruk weer hersteld.

Drinkwaterleidingbedrijf Brabant Water adviseert klanten in Nieuw-Vossemeer en Sint Philipsland en omgeving kraanwater alleen te drinken als dit minimaal drie minuten is doorgekookt. "Omdat er bij een lek in de waterleiding kleine hoeveelheden bacteriën in het drinkwater terecht kunnen komen, geldt er een preventief kookadvies totdat weer helemaal zeker is dat het water vrij van bacteriën is", zo legt de Veiligheidsregio uit.

Het advies van de waterleverancier is om uw kraanwater drie minuten te koken voordat u het gebruikt. "Dit geldt voor het maken van koffie, thee, limonade, flesvoeding, voor tandenpoetsen en voor het bereiden van een maaltijd. Als u het water kookt, gaan alle eventuele aanwezige bacteriën dood en kunt u het kraanwater weer veilig drinken", aldus de VRZ.

Het preventief kookadvies geldt voor meerdere dagen. Brabant Water brengt haar klanten op de hoogte wanneer het advies vervalt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren