Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 27 km

Kustwachthelikopter ingezet voor noodsituatie op jacht

Toegevoegd: 06-04-2024, 14.29 uur
Door: Roland de Jong

COLIJNSPLAAT - Een helikopter van de Kustwacht en reddingboten van de KNRM zijn zaterdagmiddag in actie gekomen na een melding van een medische noodsituatie aan boord van een jacht.


Het jacht bevond zich op de Oosterschelde tussen Colijnsplaat en Kerkwerve toen rond 13.25 uur alarm werd geslagen over één van de opvarenden. Vanaf vliegveld Midden-Zeeland in Arnemuiden steeg kustwachthelikopter Rescue 08 op en vanaf het KNRM-station Neeltje Jans spoedde de bemanning van reddingboot Fred zich ter plekke.

Ambulancemedewerkers werden naar een haven gestuurd zodat deze eventueel opgepikt konden worden door de bemanning van KNRM-reddingboot Zeemanshoop. Uiteindelijk bleek dit niet nodig want de situatie aan boord viel dusdanig mee dat vervoer naar een ziekenhuis niet nodig was. Afgesproken werd dat het jacht zelfstandig naar de dichtstbijzijnde haven zou varen en dat eventueel nog een huisarts geraadpleegd zou worden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren