Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 18 km

VRZ: Drinkwater in omgeving Sint Philipsland is weer veilig

Toegevoegd: 08-04-2024, 16.05 uur
VRZ: Drinkwater in omgeving Sint Philipsland is weer veilig
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

SINT PHILIPSLAND – Veiligheidsregio Zeeland heeft maandag het preventief kookadvies voor Sint Phiipsland en Anna Jacobapolder opgeheven. Van het weekend was er door een waterlekkage een kookadvies afgegeven.


Door een lekkage kwam afgelopen vrijdagavond in een gedeelte van Brabant, Sint Philipsland en Anna Jacobapolder geen water meer uit de kraan. De waterdrukproblemen hielden tot zaterdagmorgen aan. Hierom heeft de netbeheerder geadviseerd om het water minimaal drie minuten te koken voor het gebruik of nuttigen hiervan.

Veiligheidsregio Zeeland heeft maandagmiddag laten weten dat het drinkwater uitgebreid is getest en onderzocht. Uit dit onderzoek is gebleken dat het water weer veilig is om te gebruiken en te nuttigen. Hiermee vervalt dan ook het kookadvies.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren