Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km
-->

Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal

Toegevoegd: 12-04-2024, 14.06 uur
Geen grote overtredingen bij controle buitengebied Reimerswaal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Gemeente Reimerswaal heeft donderdag een integrale controle uitgevoerd in het buitengebied van de gemeente. Er werden geen grote overtredingen aangetroffen. Wel wordt er nog onderzoek gedaan naar bepaalde zaken.


Afgelopen donderdag voerde gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland, Waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Doel van de actie was om de zichtbaarheid van de overheid en de meldingsbereidheid van bewoners en ondernemers in het buitengebied te vergroten, maar ook om illegale en ondermijnende activiteiten tegen te gaan. Zo vond controle plaats op zaken als het bestemmingsplan, milieu en vergunningen. Daarnaast zijn de diensten vooral in gesprek gegaan met de bewoners van het gebied.

Tijdens de controle is onder meer gekeken naar naleving van milieuwetgeving bij bedrijven, dierenwelzijn en overlast en ongeoorloofd gebruik van de openbare ruimte en natuurgebieden. Tijdens de controle zijn geen grote overtredingen geconstateerd. Wel hebben de deelnemende organisaties enkele zaken geconstateerd voor nader onderzoek. “Door toezicht en handhaving houden we ons buitengebied gezond en veilig. Dit is belangrijk voor zowel de inwoners, ondernemers en bezoekers van het gebied” stelt burgemeester José van Egmond. De deelnemende partijen benadrukken dat zij de inwoners nodig hebben bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Van Egmond: ‘Wij merken dat onze inwoners ons steeds beter weten te vinden daar waar het gaat om het melden van signalen. Door samen te werken met elkaar, actief te controleren en misstanden consequent aan te pakken, willen we het buitengebied versterken en minder aantrekkelijk maken voor criminele activiteiten’.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
H wallert (14-4-2024 om 02:10)
Milieu delict . Je kunt melden wat je wil maar de sloten liggen vol met plastiek van bedrijven rond het station en industriegebied. bij Kruiningen. wat je ook meld het blijft liggen. sommige stukken al een jaar. Afgelopen week raapte ik een stuk op bij het talud bij Kruiningen over de A58 en viel met fiets en al de dijk af en mensen lieten me bij langs rijden zo'n 20 minuten liggen. Ik reageer nergens meer op deze delicten zijn niet belangrijk ze bekijken het maar verder.
Lentezon (12-4-2024 om 16:15)
Donderdag overdag neem ik aan?! Bijvoorbeeld drugsafval wordt 's nachts gedumpt dus dit is achter de feiten aanlopen. Lijkt me meer een campagne om te laten zien dat ze wat doen(overdag) maar ja dat zullen de instanties nooit leren..
Cookie-instellingen beheren