Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Controle havengebied: Hardrijder en illegale vreemdeling

Toegevoegd: 15-04-2024, 12.58 uur
Controle havengebied: Hardrijder en illegale vreemdeling
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - Bij een gezamenlijke controle van handhavers in het havengebied Vlissingen-Oost is vrijdagavond het rijbewijs ingenomen van een hardrijder. Ook werd geconstateerd dat iemand illegaal in ons land verbleef, zo werd eerder al bekend.

Agenten van de Zeehavenpolitie voerden samen met medewerkers van de douane, de Koninklijke Marechaussee en agenten van het basisteam controles uit in het havengebied. De handhavers gingen ook in gemixte samenstellingen op pad. Tijdens één van de surveillances werd iemand betrapt die het niet zo nauw nam met de maximumsnelheid.

Op de Sloeweg werd deze man gesnapt terwijl hij 188 kilometer per uur reed. Dat is fors meer dan toegestaan en daarom werd zijn rijbewijs direct ingenomen. Ook werd de man, die afkomstig is uit Portugal maar vanwege zijn werk bij een havenbedrijf tijdelijk in Middelburg verblijft, een boete aangezegd. 

Eerder werd al bekend dat bij de Frankrijkweg een iemand werd meegenomen voor nader onderzoek omdat werd vermoed dat deze illegaal in ons land zou verblijven. Inmiddels zijn er meer details over deze zaak te melden. Aan de controle deelnemende handhavers zagen bij Heinkenszand een automobilist rijden die zich vreemd gedroeg. Reden genoeg om het voertuig te volgen.

Bij de Frankrijkweg in Nieuwdorp volgde uiteindelijk een controle. In de auto bleken een man een een vrouw te zitten. Zij werden beiden meegenomen naar een politiebureau omdat het vermoeden ontstond dat de man (afkomstig uit Madrid, Spanje) zich schuldig maakte aan mensenhandel en de vrouw illegaal in Nederland verbleef.

Volgens een politiewoordvoerder kon uiteindelijk niet worden bewezen dat er sprake was van mensenhandel. Wel werd duidelijk dat de vrouw in juni vorig jaar vanuit Venezuela via Spanje naar ons land was gekomen. Omdat de vrouw illegaal in ons land verbleef, werd ze overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Die heeft de vrouw op haar beurt overgedragen aan de Marechaussee zodat de vrouw uitgezet kan worden.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren