Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 27 km

Vermoedelijke uithalers niet op vrije voeten

Toegevoegd: 16-04-2024, 18.08 uur
Vermoedelijke uithalers niet op vrije voeten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg wil de voorlopige hechtenis van zes mannen die terecht staan in een drugszaak niet opheffen of schorsen. De advocaten van de zes hadden verzoeken hiertoe gedaan maar deze zijn, net als eerder bij gerechtshof in Den Bosch, afgewezen. Wel heeft de rechtbank beslist dat er voor de verdachten een schorsingsrapportage moet worden opgemaakt.


De zes mannen, 23 tot en met 39 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, Rotterdam, Terneuzen en Colombia, worden ervan verdacht van 20 tot en met 22 januari in betrokken te zijn geweest bij het treffen van voorbereidingshandelingen om cocaïne uit een schip te halen. Het zou gaan om 250 kilo coke.

De mannen werden destijds op de Europaweg-Zuid Bij Nieuwdorp aangehouden omdat ze daar verdacht rondhingen. Tijdens de niet-inhoudelijke behandeling van de zaak kwam naar voren dat een deel van de mannen spiksplinternieuwe veiligheidskleding en gereedschap had aan geschaft en zich ophield op of nabij het Terrein van Ovet.

Wat de mannen daar op de kolenopslag te zoeken hadden was ook voor de officier van justitie een raadsel. “Kolen halen misschien?” Het verhaal van de man uit Colombia: “Ik kwam hier om te werken'” scoorde evenmin bij de officier, omdat de man beweerde daar drie dagen schoonmaakwerk te verrichten voor 80 euro per dag.

Over hun mogelijke betrokkenheid bij het uithalen zwegen de zes in alle talen, of ontkenden ook maar iets daarmee te maken te hebben gehad. Overigens werd er op het schip in kwestie, de Gino Oldendorf, geen cocaïne aangetroffen. Ook bij het vertrek uit Colombia zou het schip 'clean' zijn geweest.

De advocatuur is van mening dat de mannen hooguit veroordeeld kunnen worden voor hun wederrechtelijke aanwezigheid - dus zonder toestemming - op het terrein van Ovet. Een tweede zogeheten pro forma-zitting staat gepland voor 10 juli. De verwachting is dat de inhoudelijke behandeling na de zomer kan plaatsvinden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren