Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km
-->

Gedeelten van Zeeland woensdag getroffen door stroomstoring

Toegevoegd: 18-04-2024, 11.46 uur
Gedeelten van Zeeland woensdag getroffen door stroomstoring
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Een gedeelte van Zeeland heeft afgelopen woensdag te kampen gehad met een forse stroomstoring. De stroomstoringen duurden enkele uren. Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) deelt enkele tips wat je moet doen bij een stroomuitval.


Gisterenmorgen werd eerst een gedeelte van Walcheren getroffen door een stroomstoring. Later op de dag volgde het westen van Zeeuws-Vlaanderen. Inwoners van deze gebieden hadden te kampen met lichtuitval en apparatuur dat het niet meer deed. Daarnaast waren mensen opeens opgesloten in een lift. De brandweer werd meerdere keren ingezet. Beide storingen waren binnen enkele uren opgelost door energieleverancier Stedin.

Maar wat moet je nou doen als er sprake is van stroomuitval. Allereerst roept de VRZ op om de storing te melden via een Nationaal storingsnummer gas en stroom ( 0800-9009). Daarnaast is het verstandig ramen en deuren te sluiten, zodat de warmte binnen blijft. Laat de koelkast en de vriezer zo lang mogelijk dicht en haal de stekker van apparaten uit het stopcontact. Hou daarnaast de kwetsbare mensen uit je omgeving in de gaten.

De nutsbedrijven zorgen dat zo spoedig mogelijk het probleem is verholpen. Daarnaast zijn hulpdiensten en bedrijven die voorzien in elektriciteit goed voorbereid op dergelijke storingen. Mocht de storing langdurig zijn, dan kan er worden voorzien in een noodstroomvoorziening. Dit gebeurt voornamelijk bij organisaties met kwetsbare personen. In het geval dat het ook lang duurt kan er informatie worden opgevraagd bij het gemeentehuis of een nabijgelegen brandweerkazerne. In extreme gevallen zal de gemeente zorgen voor noodopvang.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Inwoner (19-4-2024 om 00:22)
Hoe moet je dan bellen als er een stroomstoring is? GSM netwerk lag plat, vaste lijnen ook.....gouwe tip VRZ
Henk (18-4-2024 om 23:46)
Sinds DNWG/Enduris is overgenomen door Stedin is het 1 grote ellende met storingen in Zeeland. We hadden het eigenlijk maar getroffen met het oude Delta. Prima service, een zeer betrouwbaar netwerk en een groot gedeelte van de winsten gingen naar Zeeuwse gemeentes.
Willem (18-4-2024 om 14:06)
Allemaal de stekker van Uw elektrisch voertuig er uit halen scheelt misschien een hoop.
Cookie-instellingen beheren