Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files
-->

In 2023 meeste fietsen gestolen in Middelburg

Toegevoegd: 18-04-2024, 12.45 uur
In 2023 meeste fietsen gestolen in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – Uit onderzoek is gebleken dat er in gemeente Middelburg de meeste fietsen zijn gestolen. Er werden in totaal dit jaar 2,3 procent meer fietsen gestolen in Zeeland.


In het voorgaande jaar werd er in totaal 1095 keer een melding gedaan van een fietsendiefstal. Uit onderzoek van Independer is dit 2,3 procent meer dan in 2022. In Gemeente Middelburg werd het vaakst een fiets gestolen, 300 meldingen kwamen binnen bij de politie. In de gemeentes Borsele en Noord-Beveland werd maar vijf keer melding gemaakt van een fietsendiefstal.

In Kapelle was er sprake van de sterkste toename. Hier werden 133,3 procent meer fietsen gestolen dan in 2022. Ook in Goes, Veere en Vlissingen werden meer fietsen gestolen. In een aantal gemeentes was er juist een daling van het aantal fietsendiefstallen. In Gemeente Schouwen-Duiveland na het aantal geregistreerde diefstallen met ruim 46 procent af.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren