Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

CO-melder waarschuwt bewoners Middelburg bijtijds

Toegevoegd: 30-04-2024, 20.23 uur
CO-melder waarschuwt bewoners Middelburg bijtijds
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een koolmonoxidemelder heeft er maandagavond voor gezorgd dat de bewoners van een huis in Middelburg bijtijds werden gewaarschuwd voor vrijkomende koolmonoxide.

De brandweer werd rond 23.05 uur opgeroepen nadat in een woning aan de De Ruyterstraat een CO-melder af was gegaan. Nadat metingen waren verricht, werd de CV-ketel uitgeschakeld. De brandweer laat weten dat de koolmonoxidemelder van meerwaarde is geweest en dat de bewoners hierdoor op tijd zijn gewaarschuwd. Een bedrijf zal de CV-installatie nakijken.

Koolmonoxide zie of ruikt je niet maar wanneer je het inademt, kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. Koolmonoxidevergiftiging komt vaak door verkeerd stoken of verkeerd geïnstalleerde of slecht werkende verbrandingstoestellen als geisers en cv's. Een koolmonoxidemelder kan je bijtijds waarschuwen als er teveel CO in de lucht zit.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren