Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km
-->

Woning Poortvliet voor half jaar op slot na drugsvondst

Toegevoegd: 01-05-2024, 17.20 uur
Woning Poortvliet voor half jaar op slot na drugsvondst
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

POORTVLIET - Naar aanleiding van een inval in een woning in Poortvliet, gaat het pand voor een half jaar op slot. De Thoolse burgemeester heeft daartoe besloten omdat bij de inval flink wat drugs werd aangetroffen.


In het pand aan het Kerkplein en in het voertuig van één van de bewoners werd volgens de gemeente op 22 maart onder meer zes kilo aan hasj en hennep aangetroffen. Ook werd bijna 100 gram amfetamine en bijna 100 gram cocaïne ontdekt. Verder trof de politie meer dan 100 XTC-pillen aan. Verder werd een grote hoeveelheid contant geld gevonden en in beslag genomen.

De drugs lagen volgens de gemeente verspreid in de woning, in grootverpakkingen en verkoopeenheden zoals gripzakjes en zogeheten ponypacks. Om de handel van drugs en de overlast die daarmee gepaard gaat te voorkomen, heeft de Thoolse burgemeester het pand nu gesloten. Dat is gebeurd op basis van het zogeheten Damoclesbeleid.

Het Damoclesbeleid is gericht op het tegengaan van drugshandel- en productie. Op basis van dit beleid is de burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Hierdoor wordt overlast in de toekomst hopelijk beperkt. De gemeente roept haar inwoners met klem op om bij handel in of productie van drugs - of het vermoeden daarvan - melding te blijven maken bij de politie.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
snuf de hond (1-5-2024 om 23:12)
Als ik het goed begrijp is het huis dader en lopen de bewoners vrij rond,lijkt mij wel een omgedraaide wereld te worden (is het al lang)als de bewoners opgesloten worden kan men geen drugs meer verhandelen en staat het huis gewoon leeg (,huur pand?) dan direct aan een woningzoekende door verhuren
Cookie-instellingen beheren