Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inval bij metaalhandel Zierikzee vanwege drugsonderzoek

Toegevoegd: 06-05-2024, 13.12 uur
Door: Eugène Harthoorn

ZIERIKZEE - De politie is samen de Douane en de FIOD maandagmorgen binnengevallen bij een metalenhandel aan de Industrieweg in Zierikzee. Volgens de politie houdt de inval verband met het grote onderzoek vanochtend bij een bedrijf in havengebied Vlissingen-Oost bij Ritthem.

De politie viel vanmorgen samen met de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD in alle vroegte het bedrijfspand binnen. Direct werd er uitgebreid onderzoek gedaan in het pand. Een speciale eenheid van de Douane is aanwezig om te assisteren bij het onderzoek. Een politiewoordvoerder laat desgevraagd weten dat deze inval verband houdt met het onderzoek vanochtend bij een bedrijf aan de San Marinoweg in Ritthem.

Volgens de politie zijn in totaal drie Zeeuwen aangehouden. De aangehouden mannen worden onder meer verdacht van het invoeren van cocaïne vanuit Zuid-Amerika. Ze zijn aan het bureau in verzekering gesteld en hebben alle beperkingen opgelegd gekregen en mogen alleen communiceren met hun advocaat.

In totaal 160 mensen van verschillende overheidsdiensten zijn betrokken bij de actie. Volgens de politie zijn al verschillende goederen, waaronder een boot, geld, computers en telefoons in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet. De verdachten worden woensdag voor de Rechter-Commissaris geleid.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (6-5-2024 om 18:28)
Oppakken opsluiten en berechten deze criminele bendes.
Cookie-instellingen beheren