Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gebruikershoeveelheid drugs in beslag genomen

Toegevoegd: 07-05-2024, 00.00 uur
Gebruikershoeveelheid drugs in beslag genomen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG – De politie van Zeeuws-Vlaanderen heeft maandagavond bij een controle bij een overlastplek drugs in beslag genomen.

De agenten hielden in de loop van de avond een controle bij een overlastplek in Zeeuws-Vlaanderen. De politie laat op Instagram weten dat de locatie netjes was achtergelaten.

Wel nam de politie een gebruikershoeveelheid drugs in beslag nadat deze was aangetroffen. Daarbij delen zij op Instagram de waarschuwing dat het niet toegestaan is drugs bij je te hebben of te vervoeren.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (8-5-2024 om 16:40)
Vaag bericht, de poltie is blowertje gaan pesten, omdat deze een kudde gevormd hadden bij het grazen ? Dit terwijl het hele haven gebied rot is van de import en gebruik van witte poedertjes
Martin de Neef (7-5-2024 om 16:41)
@Middelburger & Drica: je mag maximaal 5 gram per dag kopen (alleen in de coffeeshop), maar het bezit en vervoer ervan is strafbaar. Kortom, alleen in de coffeeshop kan je tot 5 gram softdrugs gebruiken.
Drica (7-5-2024 om 09:51)
@ Middelburger: Bedankt voor je uitleg. Toch vind ik het meer een Kat en Hond spel want jij hebt het specifiek over wiet maar ging het nu om iets anders dan wiet? Want men spreekt over "een gebruikers hoeveelheid drugs" als het geen minderjarigen waren welke soort gebruikershoeveelheid zal het zijn geweest dan? Ik kan me geen beeld vormen als leek. En eerlijk gezegd zie ik het niet zitten om naar de Google Academie te gaan voor kennis want mocht mij om de 1 of andere reden iets overkomen en men spit mn pc uit dan hoop ik dat het alleen deze convo is die men vindt.
Middelburger (7-5-2024 om 08:13)
@ Drica, het zijn waarschijnlijk jongeren geweest (onder de 18). Anders mag je gewoon 5 gram op zak hebben. In de Opiumwet is de hoeveelheid wiet die een persoon bij zich mag hebben vastgesteld op 5 gram. Als iemand meer dan 5 gram wiet bij zich kan dit worden gezien als indicatie dat de persoon wiet verkoopt.
Drica (7-5-2024 om 00:52)
" Daarbij delen zij op Instagram de waarschuwing dat het niet toegestaan is drugs bij je te hebben of te vervoeren. " Wat een rare toevoeging. ik heb altijd begrepen dat je je moet legitimeren in de pretshop en dat je na aankoop zo snel mogelijk naar huis gaat om te genieten omdat je dat spul niet op straat mag gebruiken en als je het hebt gebruikt voorlopig geen voertuig mag besturen totdat het uit je systeem is want als je gecontroleerd wordt je dan hangt. Wat als ze die overheidstroep bij zich hebben wat wel legaal zou zijn? Wat is het verschil tussen een gebruikershoeveelheid en een grotere hoeveelheid hoe krijg je het legaal aangekochte van a naar b?
Cookie-instellingen beheren