Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km
-->

Beveiligers en bodycams tegen incidenten zwembaden

Toegevoegd: 08-05-2024, 09.38 uur
Beveiligers en bodycams tegen incidenten zwembaden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Beveiligers, camerasystemen, bodycams en onder meer een e-ticketsysteem moeten ervoor zorgen dat vervelende incidenten in de openluchtzwembaden in de gemeente Terneuzen dit jaar uitblijven. 


Vorige zomer werd melding gemaakt van opstootjes, afval dat werd achtergelaten, kinderen die zonder toezicht rondliepen en mensen die voorbij de kassa's liepen zonder te betalen. De gemeente liet destijds weten dat onder meer mensen uit België voor problemen zorgden. In juli werd al ingegrepen door een identificatieplicht in te stellen en de baden alleen nog maar toegankelijk te maken voor inwoners van bepaalde gemeenten.

De gemeente wil nu de drukte beter monitoren en daarom wordt een e-ticketsysteem geïntroduceerd. Kaartjes zijn alleen verkrijgbaar via de website en niet langer aan de kassa bij het zwembad. Op drukke dagen zullen beveiligers worden ingezet. "Hierdoor kunnen de lifeguards zich richten op de veiligheid in het zwembad. De beveiligers bewaken het opvolgen van de huisregels op de ligweides", zo vertelt de gemeente.

In alle baden, behalve Zaamslag, zijn camerasystemen. Daarnaast mag het personeel in "situaties die spanningen kunnen geven" bodycams dragen. "Deze werken de-escalerend. Voordat zij deze daadwerkelijk aanzetten, lichten ze de betrokken gasten hierover in", aldus de gemeente.

De openluchtzwembaden in Axel, Sas van Gent en Terneuzen zijn de maanden juni, juli en augustus normaal geopend. Het openluchtzwembad in Koewacht opent in juni in de weekenden. Bij voldoende personeel en mooi weer ook op een of meerdere doordeweekse dagen. In juli en augustus is het bad normaal geopend. Het openluchtzwembad in Zaamslag opent in juni op zaterdagen. Bij voldoende personeel en mooi weer ook op een of meerdere doordeweekse dagen. In juli en augustus is het bad normaal geopend.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jordi Verschuuren (13-5-2024 om 15:56)
Misschien is het niet heel prettig om te weten dat zoveel kinderen 1 op 1 gefilmd kunnen worden in een zwembad. Hopelijk worden de medewerkers goed doorgelicht.
VdVonck (9-5-2024 om 20:09)
Voor de duidelijkheid, mijn reactie berust op de feiten! Er zullen vast ook enkele meelopers uit andere culturen bij zitten. Gingen wij vroeger over de schreef in het zwembad, kon je meelopen, locker leeghalen en in je zwembroek naar buiten met je zooitje. Dat accepteerde je dan ook simpelweg. Spreek over 25 jaar terug.
Mijn mening (9-5-2024 om 19:28)
@R HET ZIJN IMPORT BELGEN. De echte BELGEN heb je geen last van.
R (9-5-2024 om 15:56)
Waarom doen die Vlaamse Kids dat dan. Mijn ervaring is dat ze altijd en iedereen met u aanspreken
VdVonck (9-5-2024 om 10:27)
Het waren toch groepen Marokkanen?
Arthur (9-5-2024 om 09:10)
40 jaar softie beleid en de echte problemen niet willen aanpakken, i.p.v. gaat men verder met symptoom bestrijding.
Cookie-instellingen beheren