Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Ernstig ongeluk A58 Goes, rijbaan afgesloten, 1 arrestatie

Toegevoegd: 12-05-2024, 21.19 uur - Update: 12-05-2024, 22.27 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Op de A58 bij Goes is zondagavond op de rijbaan richting Vlissingen een ernstig ongeval gebeurd waarbij vijf personen gewond zijn geraakt. Eén van hen heeft ernstige verwondingen. Een ander is aangehouden vanwege mogelijk rijden onder invloed, zo meldt de politie. Een rijbaan is voorlopig afgesloten, zo meldt Rijkswaterstaat.

De eerste melding van het ongeluk gebeurde rond 21.05 uur. Er werden al snel meerdere brandweervoertuigen, ambulances en twee traumahelikopters opgeroepen om hulp te verlenen. De brandweer heeft rond 21.40 uur formeel middel-hulpverlening afgekondigd maar was toen reeds met meerdere voertuigen ter plekke.

Bij het ongeluk zijn volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) drie personenauto's betrokken. Eén van de voertuigen ligt op zijn zijkant tegen de middenvangrail, een ander voertuig staat omgekeerd in de middenberm en het derde voertuig staat een stuk verderop met de nodige schade.

In de auto's zaten zes personen. Volgens de politie hebben vijf personen letsel opgelopen. Eén van de slachtoffers had ernstige verwondingen en is naar Rilland vervoerd voor een rendez-vous met het traumateam uit Nijmegen. De rendez-vous vond rond 21.35 uur plaats bij de Valckenisseweg. Zeker twee anderen zijn met ambulances naar ziekenhuizen gebracht. Volgens de politie is een 39-jarige bestuurder aangehouden omdat uit een eerste test bleek dat hij waarschijnlijk teveel alcohol op had.

De rijbaan richting Vlissingen is volgens Rijkswaterstaat afgesloten vanaf afslag Goes-Zuid (35a). Tussen de afslag Kapelle (35) en Goes-Zuid stond volgens Rijkswaterstaat rond 21.20 uur een file van 2 kilometer aan langzaam rijdend tot stilstand verkeer. Later mocht een deel van het wachtende verkeer via de vluchtstrook de ongevalslocatie passeren. Het overige verkeer werd later onder begeleiding teruggestuurd naar de afslag Kapelle.

Verkeer richting Vlissingen wordt geadviseerd een andere route te kiezen.​

Later meer

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (13-5-2024 om 08:25)
Ongelooflijk dat er nog steeds mensen onder invloed rijden.
Cookie-instellingen beheren