Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man dreigt met mes en mishandelt politieagent

Toegevoegd: 13-05-2024, 00.02 uur
Man dreigt met mes en mishandelt politieagent
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

KLOOSTERZANDE – De politie heeft zaterdagavond een man aangehouden in Kloosterzande nadat hij bij een ruzie met een mes dreigde. Er werd een stroomstootwapen ingezet.

Zaterdagavond kreeg de politie een melding van een vrouw die volledig in paniek was. Voordat de meldkamer verder kon uitvragen werd de verbinding verbroken. Wel was het duidelijk dat de vrouw zich in Kloosterzande bevond. Hierop stuurde de meldkamer 2 eenheden die kant op. Toen zij bijna bij Kloosterzande waren kregen zij een melding van een buurtbewoner die zag dat er een man en vrouw ruzie hadden op straat. Dit bleek achteraf om dezelfde vrouw te gaan die eerder had gebeld.

Toen de dienders hier ter plaatse kwamen en de man en vrouw aanspraken, trok de man een groot mes. Hierop is de man onder dreiging van het stroomstootwapen aangehouden. Tijdens het onderzoek dat daarop volgde bleek dat de verdachte, een 35-jarige inwoner uit Bergen op Zoom, onder invloed van harddrugs was. Hij bleek ook onder invloed een voertuig te hebben bestuurd.

Tijdens het transport naar het arrestantencomplex ging de verdachte in verzet en beet een van de agenten in zijn been. Tevens bedreigde hij deze ambtenaar in functie met de dood. De verdachte weigerde om mee te werken aan de drugstest dus daarom is zijn rijbewijs ingevorderd. Voor de genoemde strafbare feiten wordt er proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte. Hij zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ben (14-5-2024 om 07:23)
Het is een ambtenaar in de uitoefening van zijn bediening ipv ambtenaar in functie. Zeeland begint zich steeds meer en meer te verharden. Van klein tot groot, grote mond, geen vuisten meer maar direct de mes, dan komt het grotere spul aan vuurwapens, drugscriminaliteit, uithalers. Denk dat Zeeland en met name de kustgebieden zich kunnen meten met de randsteden qua criminaliteit.
Vlissinger (13-5-2024 om 10:42)
Dit is typisch een gestoorde gek van het kaliber anti-sociale persoonlijkheidsstoornis. Die staan er bekend om dat ze fysiek geweld gebruiken in relationele sferen en hebben lak aan iedereen. Deze vrouw zal bescherming moeten krijgen en zeker als ze een relatie met deze gek heeft gehad want op het begin van een relatie zijn dit soort sadisten altijd zo lief en aardig totdat ze je gaan manipuleren en overal de schuld van geven (van wat ze zelf doen).En beeindig je dan de relatie, dan worden ze helemaal gevaarlijk die doorgedraaide lege zielepoten met het emotionele gevoelsleven van een kleuter. Eigenlijk heeft Nederland een gigantisch tekort aan TBS klinieken waar ze deze gekken moeten instoppe maar politiek Nederland vindt dat niet nodig.
Middelburger (13-5-2024 om 08:42)
Nou Ad, wat een waardevolle toevoeging weer. Een zeer 'gewenste' reactie, zoals altijd. Dus geweld tegen een agent is uit den boze, maar dat deze snuivert een vrouw midden op straat lastig valt is dan minder erg? Naar mijn mening juist omgekeerd, een agent is er voor opgeleid en heeft middelen. Een vrouw trekt gewoon altijd aan het kortste eind. En dit was een dreiging met geweld.
Ad Jonkers (13-5-2024 om 07:04)
Het zijn niet alleen koks die lange messen dragen! Deze idioot voorlopig opsluiten in Torentijd. Geweld tegen agenten is absoluut niet te tolereren.
Cookie-instellingen beheren