Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Anker van jacht zit muurvast, KNRM schiet te hulp

Toegevoegd: 14-05-2024, 18.30 uur
Nadat het anker los was getrokken, is men naar Cadzand gevaren.
Nadat het anker los was getrokken, is men naar Cadzand gevaren.
© Foto: KNRM Cadzand
Door: Roland de Jong

CADZAND - De redders van het KNRM-station Cadzand zijn zondagavond uitgevaren nadat het anker van een motorjacht dusdanig vast was komen te zitten dat de opvarenden niet meer weg konden komen.

De KNRM werd rond 17.10 uur gevraagd om hulp te verlenen. Ter plekke bleek na een korte technische inspectie dat extra spierkracht het euvel kon verhelpen. Nadat het anker los was getrokken, konden de opvarenden het jacht alsnog naar de haven van Cadzand varen.

Overigens moesten de redders van het KNRM-station Cadzand zaterdag ook al in actie komen. Toen kwam bij Het Zwin een zwemmer in problemen. Uiteindelijk kon de zwemmer veilig aan de kant komen en behandeling door de ambulancedienst bleek niet nodig te zijn.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren