Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Preventief kookadvies West-Zeeuws-Vlaanderen verlengd

Toegevoegd: 15-05-2024, 17.28 uur
Preventief kookadvies West-Zeeuws-Vlaanderen verlengd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

PHILIPPINE - Het preventieve kookadvies dat geldt voor het westen van Zeeuws-Vlaanderen is door Evides verlengd. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Volgens de Veiligheidsregio heeft waterbedrijf Evides monsters genomen van het drinkwater. "De resultaten van de laatste kweekuitslag laten helaas op zich wachten. Hierdoor wordt het preventief kookadvies in het westelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen door Evides verlengd", aldus een woordvoerder van de VRZ.

Het preventieve kookadvies voor ongeveer 23.000 adressen ten westen van Philippine werd maandag ingesteld nadat er maandagmiddag korte tijd sprake was van verlaagde druk in het leidingnet. Bij zo'n situatie is het mogelijk dat omgevinsgwater in de leidingen komt en daardoor is er in zo'n geval kans op vervuiling, zo legde de Veiligheidsregio eerder al uit.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren