Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Illegale sigarettenfabriek in aanbouw opgerold

Toegevoegd: 17-05-2024, 14.51 uur
Illegale sigarettenfabriek in aanbouw opgerold
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - In de gemeente Hulst zijn woensdag drie mannen aangehouden die bezig waren een illegale sigarettenfabriek op te bouwen. Dat heeft de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) desgevraagd laten weten.


Volgens de FIOD waren de drie mannen, afkomstig uit Oost-Europa, aan de slag in een loods. "De slaapvertrekken in de loods waren bijna klaar, de machines moesten nog geplaatst worden. Een complete productielijn voor illegale sigaretten en dozen tabak stonden gereed", zo vertelt FIOD-woordvoerster Wietske Visser.

De mannen zijn inmiddels verhoord en heengezonden. Zij zullen zich op een later moment voor hun rol moeten verantwoorden. De machines en tabak worden vernietigd. Het onderzoek vond plaats op basis van informatie van de Belgische douane in het kader van een internationaal onderzoek.

Combiteam Smoke
Het Openbaar Ministerie (OM), de douane en de FIOD werken in het combiteam Smoke intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken. "Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel. Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat", aldus de FIOD.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (18-5-2024 om 13:12)
@mosselman, gewoon stoppen met roken, dat is het goedkoopste.
Henk (18-5-2024 om 11:26)
@Mosselman: Uit je reactie maak ik op dat je een roker bent? Ik ga ervanuit dat je daar ooit zelf voor gekozen hebt en ook weet hoe ongezond dit is? Al eens gedacht aan stoppen? Spaar je een hoop geld uit, waar je veel leukere dingen mee kunt doen. Wat mij betreft kunnen die stinkstokken niet duur genoeg zijn!
Drica (18-5-2024 om 10:53)
Nou @ Mosselman: Ik hoop niet dat jouw hoop bewaarheid wordt. Nu al zitten er stoffen in de rookwaren die men er liever niet in heeft vanwege de evt schade die ze kunnen aanrichten. Wat als die soms overdreven controle en waarschuwingen toevallig in jouw pakje shag komen te zitten? Wie kan je dan aanspreken? Ik vind de accijns op tabak ook overdreven hoog en het gaat niet eens naar de rokers zoals de wegenbelasting naar de wegen gaat. Rokers zijn de melkkoeien van de staat en kunnen nog sterven aan deze vorm van uitmelken. Enfin zo denk ik erover!
mosselman (18-5-2024 om 05:49)
ik hoop dat deze fabrieken als paddenstoelen de grond uit gaan shieten.en dat men er rijk van mag worden en óók dat de belasting daar geen cent van terug ziet! achterlijke praktijken. 25 euro euro voor een pakje shag in de winkel.. nog even en dan is een grammetje cocaine nog goedkoper
Jac (18-5-2024 om 00:01)
Gezien de hoge sigaretten prijzen denk ik niet dat dit de laatste illegale peukenfabriek die opgerold word
Drica (17-5-2024 om 22:16)
Enerzijds goed dat de planen niet doorgaan maar ik vind het vernietigen van industrieel erfgoed niet goed. Maak het onklaar, poets het op een plek waar het nog te zien is voor bv oud werknemers uit BoZ die er nog iets bij kunnen vertellen. Verder de 3 slaven laten lopen maar wel schaduwen en de slavendrijvers opsporen die achter dit handeltje schuilgaan.
Cookie-instellingen beheren