Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw veroordeeld voor dodelijk ongeluk met busje

Toegevoegd: 17-05-2024, 19.00 uur
Bij het ongeluk kwam één persoon om het leven.
Bij het ongeluk kwam één persoon om het leven.
© Foto: Remi Mesu
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag een 40-jarige vrouw uit Hoek veroordeeld vanwege het veroorzaken van een ongeval met dodelijke afloop. Ze kreeg een taakstraf van 240 uur, een rijontzegging van vijf jaar en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar. Het Openbaar Ministerie had een lagere straf gevorderd.

De vrouw, die naar later bleek een epileptische aanval kreeg, reed in de ochtend van 5 november 2021 met een personenbusje door de slagbomen van de sluis in Terneuzen. Het busje, met daarin vijf inzittenden, viel vervolgens acht meter naar beneden. Bi dit ongeval kwam de toen 25 jarige Tanjo Funk om het leven. De overige inzittenden raakten al dan niet ernstig gewond.

Het busje, met de Hoekse achter het stuur, was voor een schoonmaakbedrijf op weg naar een vakantiepark in Nieuwvliet. Dat de vrouw aan epilepsie leed, werd pas na het ongeval duidelijk. Voordien zou er sprake zijn geweest van paniekaanvallen en hyperventilatie. In die situaties zette ze het busje even aan de kant en kon ze later weer zelfstandig verder rijden. Haar werkgever was bekend met de paniekaanvallen van de vrouw, maar deed daar niets mee, zo bleek in de rechtbank.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (18-5-2024 om 18:33)
Ja-ja .. je hebt wederom weer je sterke eigen conclusie. Begrijpend lezen blijkt niet makkelijk voor je zoals velen hier weer kunnen lezen. Epilepsie is naderhand pas vastgesteld. Maar misschien ook moeilijk voor je om te kunnen snappen
ikke (18-5-2024 om 09:20)
Heel simpel. Als de werkgever voordien wist van de paniekaanvallen is die mede verantwoordelijk omdat die er niks mee heeft gedaan. Dus dient die oon gestraftt te worden klaar.
Ja-Ja (18-5-2024 om 08:58)
Epileptische aanval. Schande dat deze "dame mocht"autorijden. Zij wist het,haar baas wist het.haar arts wist dat. rijbewijskeuring wist dat. Schande! Ale die het wiste hebben de de dood van Tanjo Funk op hun geweten.Geweten???? Wat een commentaren hadden er gekomen als het een oudere was geweest.
Cookie-instellingen beheren