Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Gecrashte motorrijder reed meer dan 200 km per uur

Toegevoegd: 19-05-2024, 12.04 uur
De motorrijder ging onderuit op de A58 bij Heinkenszand.
De motorrijder ging onderuit op de A58 bij Heinkenszand.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - De motorrijder die zondagochtend op de A58 bij Heinkenszand onderuit ging, had geen geldig rijbewijs. Hij was even daarvoor door de politie gespot met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur.

De motorrijder kwam rond 09.15 uur ten val nabij de op- en afrit bij Heinkenszand. Even daarvoor hadden politieagenten in Vlissingen een groepje motorrijders zien staan bij een tankstation. De politie stelde een controle in en één van de personen bleek geen rijbewijs te hebben. De agenten hadden de persoon echter niet zien rijden en daarom werd gewaarschuwd niet aan het verkeer deel te nemen.

"Enkele minuten later zagen we dezelfde groep motoren rijden in de richting van de snelweg. Eén van de motoren ging er zo hard vandoor dat hij op de snelweg nog op ons uit liep tot ruim boven de 200 kilometer per uur. Op de afrit bij Heinkenszand verloor de bestuurder de macht over het stuur, waarna hij in de vangrail reed en onderuit ging", zo vertelt de politie.

Ondanks dat de klap behoorlijk was, weigerde de bestuurder volgens de politie alle medische hulp. Hij bleek (ook) niet in het bezit van een geldig (motor)rijbewijs. Omdat hij al vaker op dit feit was betrapt, werd zijn voertuig is in beslag genomen. De motorrijder weigerde een speekseltest waarop niet alleen proces-verbaal werd opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, maar ook voor het weigeren van de speekseltest. Tenslotte wordt hij bij het CBR aangemeld voor een rijvaardigheidsonderzoek.

Toen de agenten bezig waren met de afhandeling van het ongeluk, kwam de rest van de groep motorrijders langsrijden, inclusief de persoon zonder rijbewijs die al eerder was gewaarschuwd bij het tankstation. Deze bestuurder kan binnenkort een boete op de deurmat verwachten, zo laat de politie weten. 

Een bergingsbedrijf werd opgeroepen om de motor te takelen. Volgens de politie kon de weg rond 10.00 uur weer worden vrijgegeven.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ger Duchateau (20-5-2024 om 17:36)
bram goeree, zo is het maar net..
Gijs (20-5-2024 om 15:48)
Ja Koos, ik heb het onthouden omdat het echt een walgelijke reactie was die tekenend voor jou als persoon is, en ik ken je inderdaad niet en dat hoeft ook niet ook; ik mijd liever zulke betweterige verzuurde vervelios die zichzelf heel erg goed vinden en op het leed van anderen kicken omzichzelf zo nog moreel beter te voelen, oftewel mensen zoals jou, daar is niets gezelligs aan. Wat ik wel weet is dat je net zoals de meeste hier een held op sokken bent die enkel maar een grote mond heeft achter een schermpje en dat je in het "echie" hard weg zult rennen, of gaat lopen roepen van een afstandje of vanuit een auto, als je eigenlijk uberhaubt buiten komt; want zelfs dat trek ik in twijfel...
bram goeree (20-5-2024 om 13:43)
Je Vader wat een zeer domme reactie . Nee dat kunnen ze niet gaan ze mensen lastig vallen die lekker willen rijden op een zondag. noem jij met een snelheid van 200 km een rustig ritje en hij zal niet voor niets een speekseltest hebben geweigerd hebben denk ik .dus droom maar lekker verder over ''rustige'' motor rijders .die zullen er zeker zijn ,maar in dit geval dus niet
Kevin (20-5-2024 om 11:00)
Die bekeuring na sturen is natuurlijk onzin, je kan zonder controle geen bekeuring uitschrijven. Dit volk mag flink gestraft worden maar dat geeft politie niet het recht om dat soort onzin te verkopen.
Ineke (20-5-2024 om 09:53)
Nou @je vader. Schutters aanhouden en moorden oplossen is weggelegd voor een ander onderdeel van de politie. De verkeerspolitie doet de dingen in dit artikel vermeld. Want ook deze motorrijder is een potentiële moordenaar hoor
Koos P. (20-5-2024 om 09:49)
@Gijs, Gevoelig snaartje geraakt joh? Blijkbaar maken mijn reacties toch indruk, als je nog precies weet wat ik +/- 2 jaar geleden schreef. En nee, je kent me niet.
Cookie-instellingen beheren