Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man aangehouden na achtervolging gestolen bestelbus

Toegevoegd: 20-05-2024, 09.27 uur
De auto reed zichzelf klem in Roosendaal.
De auto reed zichzelf klem in Roosendaal.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Na een achtervolging heeft de politie in Roosendaal zondagavond iemand aangehouden die reed in een bestelbus die eerder die dag was gestolen in Yerseke.


De Volkswagen Crafter werd door agenten gespot bij de Kalsdonk en trok hun aandacht. Nog voordat zij een stopteken konden geven, verhoogde de bestuurder echter zijn snelheid. Er ontstond een achtervolging waarbij verschillende politie-eenheden werden ingezet.

"Via de Dijken ging het terug naar de Kalsdonk. Hier reed het voertuig een doodlopend gedeelte in. De bestuurder rende uit het voertuig, maar kon korte tijd later worden aangehouden. Hij is overgebracht naar de Mijkenbroek", zo vertelt de politie. Na onderzoek bleek de Volkswagen eerder die avond te zijn gestolen in Yerseke.

Van de eigenaar werd telefonisch aangifte opgenomen. De bestuurder zal strafrechtelijk vervolgd worden en heeft bekeuringen gekregen voor het negeren van een stopteken, het negeren van een rood verkeerslicht (2x) en het tegen de richting inrijden. Verder zal hij vanwege zijn rijgedrag aangemeld worden voor een cursus bij het CBR.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (20-5-2024 om 12:22)
Op heterdaad betrapt, dat de politiek ook deze "rattenplaag" gaat aanpakken.Nou zeg die strafrechtelijke vervolging dat zal een taakstrafje opleveren zeker, ze hebben toch geen geld vanwege beslagvrije voet enzo; die bekeuringen zijn toiletpapier.
Cookie-instellingen beheren