Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto met meetboot geschaard A58 Oost-Souburg

Toegevoegd: 21-05-2024, 10.22 uur
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Op de A58 bij Oost-Souburg is bij een ongeval een meetboot van een trailer gevallen. De snelweg is vanwege het ongeval tijdelijk afgesloten.

Een bedrijfsauto reed richting Bergen op Zoom toen het rond 09.30 uur misging in de buurt van het viaduct bij de Ritthemsestraat. Door onbekende oorzaak schaarde de trailer en belandde de zeven meter lange boot, die is uitgerust voor het uitvoeren van stromingsmetingen op binnenwateren, op het wegdek.

Bij het ongeluk raakte gelukkig niemand gewond. Bergingsbedrijf Kuzee is ter plaatse. Vanwege het ongeluk is de snelweg ter plekke afgesloten maar verkeer kan passeren via de af- en oprit en heeft zodoende geen grote hinder van het incident. De politie gaat de combinatie wegen om te kijken of de auto de trailer nog wel mocht trekken. Komende nacht zal de vangrail worden vervangen.
 

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ton (21-5-2024 om 12:23)
Lijkt me wel verstandig om de combinatie trailer/ boot even over de weegbrug te laten gaan. Wat verder opvalt is dat er op het linker spatbord een bordje is bevestigd waar 100 opstaat. Misschien heb ik een les gemist maar volgens mij is de max. snelheid met een aanhanger in Nederland nog steeds 90 km/uur
Peter (21-5-2024 om 12:18)
@De Hoge hoed, de trekkende auto mag 3000kg trekken. Maar ik vrees dat het bootje en trailer iets meer wegen als ik de combinatie zo zie. Reken even mee. Eigen gewicht van zo`n aanhanger zit al rond de 900kg of meer. Een polyester boot van dit soort type zit al snel op de 2500kg. De auto weegt 2056kg. En niets in de bak van de auto geeft al aan dat dit n.a.w. het probleem was. Hoe dan ook wel rot voor de bestuurder en de file er achter. Er hoeft dan maar iets te gebeuren en het gaat fout. En dan denk ik dat die nog netjes gereden heeft anders had die het er niet zo vanaf gebracht. Maar goed fouten maken we allemaal wel eens.
Peter (21-5-2024 om 11:26)
Hoe vul je dat in op een schadeformulier als je er een tekeningetje van moet maken?
De hoge hoed (21-5-2024 om 10:52)
Weet iemand hoe dit kan gebeuren? Bij een caravan kan dit gebeuren, als deze verkeerd beladen is. Maar dit lijkt mij meer iets van een te snelle stuuractie. Of misschien lag de boot tever naar achteren? Te weinig kogeldruk? Benieuwd of iemand dit weet.
Cookie-instellingen beheren