Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Bijna 500 kilo cocaïne ontdekt in haven Vlissingen

Toegevoegd: 22-05-2024, 22.16 uur
De aangetroffen lading cocaïne.
De aangetroffen lading cocaïne.
© Foto: Douane
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens een controle in de haven van Vlissingen heeft de Douane zaterdag 497 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een lading bananen afkomstig uit Ecuador.

De verdovende middelen, met een geschatte straatwaarde van ruim 37 miljoen euro, zijn zaterdag vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane. De politie en de Koninklijke Marechaussee hebben de Douane bijgestaan bij het bewaken en beveiligen van het havengebied.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om de eerste cocaïnevangst in de Vlissingse haven dit jaar. De lading waarin de cocaïne zat, was onderweg naar een bedrijf in Duitsland. Dat bedrijf heeft volgens jet OM waarschijnlijk niets met de smokkel te maken.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thijs (23-5-2024 om 21:43)
De overheid houdt dit ook maar al te graag in stand. Met de zogenaamde war on drugs wordt heel veel geld verdiend. Daarnaast heeft een overheid niet te bepalen wat iemand wel of niet neemt. Dat bepalen mensen toch echt nog steeds zelf. Niet onder een verbod, maar ook niet onder (bijna) dwang zoals we dat een paar jaar terug zagen. Want als je het experiment een 'vaccin' noemt en het is big pharma die er geld aan verdiend, dan is het opeens wel allemaal prima? Wat angst, nep nieuws en halve waarheden verspreiden en de mensen staan in de rij. Zelfs meerdere keren. Zoek maar eens op hoe 'veilig en effectief' astrazenica ook alweer is... Kan je vast recente stukken over vinden. En realiseer je dat dat toen ook al bekend was! @Peter +1
Mijn mening (23-5-2024 om 18:49)
Top, weer een lading die de neus voorbij gaat. Peter, jij weet dus blijkbaar wie de criminelen zijn.
henky (23-5-2024 om 17:14)
Éen ding klinkt mijn vreemd in de oren ,hoe is het in godsnaam mogelijk dat ze door de poort van het havenbedrijf kunnen komen rijden, word er niet goed gecontroleerd honden doen beter hen best dan een scan denk ik ,maar dat is mijn mening
Emergo (23-5-2024 om 15:55)
@Peter Knap hoor dat je zomaar criminelen, en nog wel vrolijk, langs je ziet rijden, toch benieuwd hoe je dat ziet, hebben ze rode of blauwe neuzen o.i.d. De rest van je betoog sluit aan bij je opvattingen over de politie die je hier herhaaldelijk ten toon spreidt.
Dropje (23-5-2024 om 15:13)
Bananen is Kloosterboer aan de Bijleveldhaven. Daar kom je via de Quarleshaven waar BTZ aan ligt..... Wel even heel opvallend nu gezien de berichten over en de aanhoudingen bij BTZ....
Peter (23-5-2024 om 15:04)
Tja in een bananenrepubliek kan je dit verwachten. Politiecontroles waarbij je al bekeurd wordt als de agent in functie het vermoeden heeft dat je antenne van je auto krom is. Ondertussen staan ze met 6 man van de belastingdienst te controleren of je alle belastingen betaald. Het levert aan de eind van de avond totaal 1500 Euro op na 8 uur controleren met 20 man. Ondertussen rijden de busjes migranten en criminelen mij vrolijk voorbij op de grensovergang van België naar Nederland. In de avond of hele vroege ochtend weer terug met een goed gevulde buit. Bel je dan politie, dan komen ze NIET in actie. Kortom ze doen wel trots maar dit is vrees ik het topje van de ijsberg. Typisch. Aan de grens zie ik ze nooit staan.
Cookie-instellingen beheren