Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Westerscheldetunnel weer open na ernstig ongeluk

Toegevoegd: 22-05-2024, 22.26 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - De Westerscheldetunnel (N62) is weer helemaal beschikbaar voor het verkeer. De Westbuis van de tunnel ging woensdagavond dicht nadat op de afrit bij Hoek een ernstig ongeluk had plaatsgevonden.

Een personenauto die vanuit de tunnel kwam, raakte rond 20.20 uur van de weg. Het voertuig kwam op zijn kop in het riet tot stilstand. Hierbij raakte de bestuurder, een 45-jarige man uit Terneuzen, bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Nadat dit was gebeurd, is de gewonde rond 21.40 uur per traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis.

Vanwege het ongeval werd tegen 21.00 uur de Westbuis van de tunnel tijdelijk afgesloten. Verkeer kon dus niet meer richting Terneuzen rijden. Na drie kwartier kon de tunnelbuis weer worden vrijgegeven. De auto was op dat moment net getakeld door een berger van Kuzee. Over de oorzaak van het eenzijdige ongeluk is nog niets bekend.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren