Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bruinvis aangespoeld strand Zoutelande

Toegevoegd: 26-05-2024, 23.29 uur
Op beelden is te zien dat het dier erg mager is, aldus SOS Dolfijn.
Op beelden is te zien dat het dier erg mager is, aldus SOS Dolfijn.
© Foto: SOS Dolfijn
Door: Eugène Harthoorn

ZOUTELANDE – Op het strand bij Zoutelande is zondagmiddag een bruinvis aangespoeld. Mogelijk is het dier verzwakt of ziek.

Het dier werd rond het middaguur levend aangetroffen in de branding van de zee. Direct werd door een passant via via naar SOS Dolfijn gebeld. Ondanks het doorgeven van tips wilde een andere omstander het dier snel helpen door het terug te slepen naar de zee. Volgens SOS Dolfijn is dit meestal niet de goede manier om het dier te helpen.

De bruinvis spoelde na de eerste terugzetactie meteen weer aan. Met de tweede poging zwom het dier weg. Hulpverleners hebben het gebied langere tijd afgezocht, maar het dier is niet meer teruggevonden. Op beelden is te zien dat het om een volwassen, mager dier ging. SOS Dolfijn maakt zich zorgen over het welzijn van het dier.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren