Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Mannen aangehouden na illegaal afschieten fazant

Toegevoegd: 27-05-2024, 11.01 uur
Mannen aangehouden na illegaal afschieten fazant
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Ayala Telehala

COLIJNSPLAAT - Drie Roemeense mannen zijn zondag in Colijnsplaat aangehouden nadat in hun auto een luchtbuks en een geschoten fazant waren aangetroffen. Een van de mannen verklaarde dat het wapen van hem was en dat hij vanuit de auto op de vogel geschoten had. Hij heeft een boete van 250 euro gekregen en afstand gedaan van het wapen.

De politie kreeg zondag omstreeks 18.30 uur een melding dat op een stuk land aan de Zuidlangeweg illegaal gejaagd werd. Ter plaatse bleek dat een getuige de auto van de jager had klemgereden. Hij had gezien dat er vanuit het voertuig geschoten was en dat daarop een man het weiland was opgerend. Vervolgens liep deze terug naar de auto met iets in zijn handen.

In de auto zaten volgens de politie drie Roemeense mannen. Op de bijrijdersstoel lag een plastic tas met daarin een fazant die kennelijk net geschoten was. In een nis in het plafond van het voertuig lag in een deken een luchtbuks met een afstandskijker. Nadat de luchtbuks was ontdekt, zijn de drie inzittenden aangehouden, zo meldt de politie.

Op het politiebureau bleek dat het drietal de hele dag gevist had op een sportvisboot. Op de terugweg zagen ze een fazant. De 34-jarige eigenaar van het voertuig pakte zijn luchtbuks en vanuit de auto schoot hij op de vogel. De man wist volgens de politie niet dat de jacht op fazanten gesloten is en dat je een vergunning nodig hebt van de eigenaar van de grond.

De Roemeen heeft een boete gekregen van 250 euro en afstand gedaan van het wapen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (27-5-2024 om 12:33)
Het is in die landen allemaal iets anders geregeld dan in het overgereguleerde Nederland. Die mensen komen uit de middle of no where. En dan ineens gaan de grenzen open, worden ze EU lid en mogen ze overal naartoe. Terwijl ze jaren onder communistisch dictatoriaal bewind stonden. Kortom, integratie mislukt met dank aan de EU. Je kan ze 250 Euro boete geven maar vele kunnen dat niet eens betalen. Nog een probleem er bij. Dat het niet mag is duidelijk. Dat de politie optreed is ook helder en duidelijk. Maar dit is nog maar het topje van de ijsberg. De EU heeft meer problemen veroorzaakt dan dat we er gemak van hebben. En in dat kleine Nederland merken wij dat als eerste.
Michelle (27-5-2024 om 11:28)
En de fazant die belandde in de pot. Smullen maar!
Cookie-instellingen beheren