Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeer grote brand flatgebouw Schaepmanstraat Vlissingen, GRIP 1

Toegevoegd: 27-05-2024, 19.33 uur - Update: 27-05-2024, 21.46 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In een flatgebouw aan de Schaepmanstraat in Vlissingen is maandag aan het begin van de avond een grote brand uitgebroken. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1.

Nadat de eerste melding van de brand rond 18.45 uur binnenkwam, werd door de brandweer al snel opgeschaald. Inmiddels zijn vier blusvoertuigen, een hoogwerker en een ladderwagen ingezet. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was sprake van een gasbrand in een portiek op de begane grond. Het energiebedrijf heeft 20.00 uur het gas afgesloten.

Er is één persoon uit het gebouw gered. Deze had rook ingeademd en is door ambulancemedewerkers nagekeken. Het slachtoffer hoefde niet naar een ziekenhuis vervoerd te worden. Alle andere bewoners zijn veilig buiten, zo meldt de Veiligheidsregio. De dierenambulance staat stand-by voor eventuele huisdieren die hulp nodig hebben.

Voor een gecoördineerde afstemming met de hulpdiensten is GRIP1 afgekondigd. Vanwege deze opschaling komt het zogeheten Commando Plaats Incident (CoPI) naar het incident. Hier komen de operationeel leidinggevenden (officieren van dienst) van de verschillende hulpdiensten bij elkaar om te overleggen.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dré (27-5-2024 om 19:40)
Het is wel regelmatig raak daar in die flats…
Cookie-instellingen beheren