Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tientallen bewoners niet terug na grote flatbrand

Toegevoegd: 27-05-2024, 21.45 uur
De brand woedde in de Schaepmanstraat.
De brand woedde in de Schaepmanstraat.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Zo'n 50 tot 60 bewoners van de flat in Vlissingen waar maandag een grote brand uitbrak kunnen nog niet terug naar hun huizen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

De brand brak rond 18.45 uur uit. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was sprake van een gasbrand in een portiek op de begane grond. Na het uitbreken van de brand haalde de brandweer één persoon uit de brandende flat. Deze persoon had rook ingeademd en werd behandeld door de ambulancedienst. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn. De nog vermiste huisdieren zijn in goede gezondheid aangetroffen. De dierenambulance heeft zich over de diertjes ontfermd.

Volgens de Veiligheidsregio kunnen 50 tot 60 personen nog niet terug naar hun woningen. Voor de geëvacueerde bewoners is een opvanglocatie ingericht in het nabij gelegen Chinese restaurant De Lange Muur. Bewoners van de huisnummers 1-15, 17-31, 33-47 en 49-63 worden gevraagd zich te melden via [email protected] zodat zij geïnformeerd kunnen worden over de terugkeer naar hun woningen.

Rond 21.40 uur was de brandweer nog altijd bezig in de flat. "De brand is nog niet uit. Er zitten nog hotspots in het dak", zo liet de Veiligheidsregio weten.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drica (27-5-2024 om 22:18)
=========Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) was sprake van een gasbrand in een portiek op de begane grond.======== Wil een kenner mij uitleggen waarom de brand op de begane grond via de 3e etage wordt bestreden? Verder hoop ikt voor de uithuizige bewoners die nu worden opgeroepen, dat ze van zich laten horen. hopelijk hebben ze al onderdak. i
Cookie-instellingen beheren