Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Patiënt in toren Lange Jan Middelburg overleden

Toegevoegd: 28-05-2024, 14.27 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De persoon die vanmiddag werd gereanimeerd in de 90 meter hoge toren 'Lange Jan' in Middelburg, is overleden. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) bekendgemaakt.

Rond 11.40 uur werd een grote hulpverleningsactie op touw gezet nadat was gemeld dat in de Abijtoren iemand onwel was geworden en moest worden gereanimeerd. Twee ambulanceteams, een traumahelikopter, een groot aantal politie-eenheden en de brandweer werden opgeroepen om te helpen.

Ook het hoogtereddingsteam van de Veiligheidsregio kwam met spoed ter plaatse. Het hoogtereddingsteam voert brandweertaken uit op plekken die heel hoog zijn, heel diep zijn of in besloten ruimtes. In Nederland zijn er vier van deze teams, het Zeeuwse team rukt uit vanuit Terneuzen.

Het plein bij de Onder den Toren werd vanwege de reddingsactie afgezet met linten. Uiteindelijk bleken alle inspanningen van de hulpdiensten tevergeefs: volgens de Veiligheidsregio is de patiënt in de toren overleden. Het traumateam, dat landde tussen de Zuidsingel en de Korte Noordstraat, steeg rond 13.15 uur weer op.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren