Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Paraglider neergestort in duinen bij Zoutelande

Toegevoegd: 29-05-2024, 17.07 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - In de duinen bij Zoutelande is woensdag aan het einde van de middag een paraglider neergestort. De Duitse man is met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

De hulpdiensten werden rond 16.50 uur opgeroepen naar het strand tussen Valkenisse en Zoutelande. Een melder had gezien dat er een paraglider was neergestort en belde hierop de hulpdiensten. De locatie van het slachtoffer was enige tijd onduidelijk maar rond 17.10 uur meldde de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) dat de persoon was gelokaliseerd.

Volgens de Veiligheidsregio is het slachtoffer, een Duitse man aanspreekbaar. De opgeroepen traumahelikopter uit Rotterdam is rond 17.10 uur omgekeerd ter hoogte van Neeltje Jans. Nadat de man door de brandweer met behulp van touwen op een schepbrancard naar boven is gehesen, is de man door het ambulancepersoneel onderzocht. Vervolgens is de man met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

Bij Zoutelande bevindt zich een officiële springplaats van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). Vanaf deze locatie starten en vertrekken paragliders.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Juanes (30-5-2024 om 10:29)
Leuk sport . Maar doe het veilig en op plekken die er voor bedoeld zijn en waar je anderen en jezelf geen overlast bezorgd. Zie het op de Oesterdam ook wekelijks. Ze komen nog net de weg niet op waar je 100 km per uur voorbij rijd. Is ook wachten op een ongeluk
Cookie-instellingen beheren