Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Zoekactie na stranding jacht bij Westkapelle, 1 gewonde

Toegevoegd: 31-05-2024, 11.00 uur - Update: 31-05-2024, 16.18 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Bij Westkapelle is vanochtend een grote zoekactie opgestart nadat op de Zeedijk een gestrand zeiljacht was ontdekt. Uiteindelijk werd de 61-jarige Duitse schipper een kilometer verderop onderkoeld aangetroffen.

Het jacht werd rond 09.00 uur opgemerkt. Hierop werd de KNRM-reddingboot Uly van het station Westkapelle opgeroepen. Later werden meer vaartuigen en een kustwachthelikopter opgeroepen. Vanaf de dijk werd door de politie en het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM gezocht naar eventuele slachtoffers.

Rond 09.45 uur werd bij de Schelpweg (N287) een opvarende van het jacht aangetroffen. Volgens de KNRM sloeg de schipper overboord en kon hij pas na anderhalf uur zwemmen aan land komen. De hulpdiensten hebben zich over het slachtoffer ontfermd. Voor zover bekend raakte de opvarende onderkoeld maar was vervoer naar het ziekenhuis niet nodig.

Tegen 10.00 uur werd de zoekactie naar eventuele andere slachtoffers beëindigd. De Duitser had alleen op het jacht gevaren. Het jacht, dat vermoedelijk in problemen kwam door een touw in de schroef, zal op een later moment worden geborgen.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wallie (31-5-2024 om 16:48)
Wat wil je suggereren Drica? Een hurley 800 met windvaan-stuurinrichting kan prima alleen gevaren worden. Moet je alleen geen schoot in het water laten hangen als je de motor in zijn werk zet.
Drica (31-5-2024 om 12:43)
Hopelijk is het schip verder leeg en is er geen vracht overboord geslagen(?) Was de onderkoelde alleen op zo'n mooi bootje?
Cookie-instellingen beheren